Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ewigkeit "DISClose»

av yngve

Ewigkeit 19Selskap: Death To Music

Release: 23.02.19

James er tilbake med nytt album, og også denne gangen er det et spennende møte.

James er, som de fleste vet, vokalist i In The Woods... og har klart å skape en identitet der, og farger bandet slik at han blir vanskelig å erstatte om det skulle skje noe. Med melodier og vokalstyrke bemerker han seg mer og mer som en kraft å regne med. I Ewigkeit, som er bandet han har hatt i en årrekke, er det bare James det handler om. En multimusiker som for tiden viser en høy produktivitet, og kvalitetssikret sådan. 

Ewigkeit@Facebook

Skiva klokker inn på trekvart time og teller 7 spor. Alle låtene er spennende, varierte, men KRILL er favoritten. Det var en blanding av oldscool extrem og denne flytende og melodiske spacemetallen han er kjent for. Drivet på de røffe bitene er fantastisk! Smått symfonisk og brutalt. Også 1947 regjerer! Hør bare på den flotte extremmvokalen der!

Jeg tror dette albumet vil klatre over forgjengeren. Jeg var fan av Cosmic Man, men totalen av DISClose (en snedig referanse til In The Woods...:)) er hakket mer spennende. 

Lydbildet er svært kledelig, og bra. Et rikt lydbilde som fremmer låtene, og hvor nivåene er bra satt, og ingenting overskygger eller irriterer. Dette har James jobbet en del med vil jeg tro. Gitarlyden for eksempel, denne blandingen av gamle Celtic Frost (-ish) og Pink Floyd. 

This is a strong album James, you should be proud of this, your best work!

9/10

Tracklist:

  1. 1947
  2. Disclosure
  3. Oppenheimer's Lament
  4. Guardians of the High Frontier
  5. Resonance
  6. KRLLL
  7. Moon Monolith