Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Fear Theories "So It Begins"

av yngve

1383758 353293611474913 837093521 NSelskap: Private

Thrash med en solid riffing i bånn, det er grunnlaget for at jeg mener at Fear Theories har det lille ekstra. Å ha Hetfield-lignende tette riff i bånn er aldri feil. 

Haugesundsbandet (?) har et snev av lokalbrygg i blandingen, for denne litt folkishe allsangen er typisk for noen av vestlandsbanda. En litt svingende rockefot er ofte å finne blant thrashbitene, og samlet får bandet faktisk til å skape litt egenart. 

Vokalist Andreas (også gitarist) er en habil frontmnann, det så vi under fjorårets Karmøygeddon, og på skiva låter det skikkelig kult. Det låter live og man legger nesten ikke merke til at dette er en lagvis studiotagning. Om de ikke har planket alt inn live selvsagt ;)

Produksjonen er bra, mulig de hadde tjent på å mikse litt på enkelte små partier, for eksempel synes jeg av og til hi-haten spiser litt mye. Men dette er jalla å påpeke, for Fear Theories er et kult band som freser og flekker tenner. De låter sultne, og selv om ikke alle låtene fenget like bra, har de ideer, basis og talent nok til å kunne vokse seg glinsende fete. Det gjelder å kanskje tenke litt utenfor rammene, å muligens se mot litt kommersielle refrenger. Det er aldri feil, for når man smører på med gromlyd på gitarene og litt røff metal over det hele, blir en slik kombinasjon bare gull.

Fett folkens, ser fram til hva dere hoster opp neste gang! Mulig jeg var litt hard på karakteren, men jeg tipper kurven går oppover framover, så har bandet litt å gå på fra min side :).

6,5/10

Tracklist:

  1. So It Begins 
  2. The Treasure Of The Haunted Pirate 
  3. Blank 
  4. Overlords 
  5. Heroes Of The Past 

Fear Theories@Facebook