Karmøygeddon 23 B

Fear Theories "The Predator"

av yngve

11800377 991438987553814 5613421167881835930 NSelskap: Daniel Engen Productions 

Release: 26.02.16

Fear Theories havner mellom to stoler, men der ligger de ganske greit. 

Først, min kopi av skiva bærer logoen til Daniel Engen Productions, men jeg ser at Crime Records også har hevd. Uansett er det musikken som teller, og vil du kjøpe en kopi klikker du deg inn HER .

Fear Theories så jeg live for en tid tilbake, i Haugesund, og jeg likte det veldig godt. De har denne spillegleden, og det naive, litt energiske ungsinnet mange mangler. De er sultne, gaper over for mye og ender opp med en type metal det er litt vanskelig å sjangerfeste. Det er uansett ikke veldig viktig når alt kommer til alt. 

Jeg tror ikke noen vil hamre meg ned om jeg kaller det powerthrash, for det er absolutt kraftfull metal med thrash som ryggmarg. Eller, thrashen er nok enda mer representativ, selv om bandet leker med ideer som er streit metal også. 

Vokalen til Andreas er hverken fugl eller fisk, den er ikke så ulik det Annihilator har skiltet med i de senere årene. Litt snakkende, litt melodisk, litt å gå på, men samtidig med denne nerven og pågangsmotet. Jeg er jo glad i slike band, som de tidlige engelske metalbanda jeg har så kjær, hvor dette var så til de grader synlig. Faktisk har Fear Theories elementer som kan spores til Nwobhm-scenen, men det er nok mest fordi bandet har hørt seg opp på de som kom etterpå, thrashbanda som lot seg inspirere. Tar jeg feil får dere heller klapse til meg folkens :).

Skiva hørt i ett jafs kan kanskje bli litt mye, låtene er fete, men etter fire-fem spor går det bittelitt i loop. Men oppskriften liker jeg, og jeg ser fram til hva gjengen klarer å sy sammen neste gang. 

Kanskje det er litt rom for utvikling i vokalarbeidet, men samtidig er det en sjarm og en gjennomføring mange ikke har. Albumet tålte noen runder det, så støtt gjerne opp om gjengen, stikk innom en konsert eller kjøp deg en kopi av skiva. 

6,5/10

Fear Theories@Facebook

Tracklist:

  1. My Own Worst Enemy
  2. Atonement
  3. Cancelled
  4. Heroes of Today
  5. The End of Time
  6. The Predator
  7. Metal Lives Forever
  8. Addicted
  9. Fear Theories