Karmøygeddon 23 B

Fleshkiller "Awaken"

av yngve

Fleshkiller 17Selskap: Indie Recordings

Release: 15.09.17

Fleshkiller imponerer med lag på lag med godsaker; tyngde, brutalitet, meloditeft, tekniske krumspring, og dette typiske Extoldrivet. Stående applaus!

Bredbeint, dyptgående, og med en fantastisk tilstedeværelse av detaljer, tyngde og brutalitet, alt smurt med en flott melodisk olje.

Fleshkiller@Facebook

Superlativer og positive ord er det nok å velge av når man skal forklare og formidle det man hører på Awaken. Men det fordrer strengt tatt at du er i det landskapet musikalsk, dette er ikke et band som vil tiltale den gemene hopen vil jeg tro. Det krever at du svelger unna når bandet spytter extremmvokalen og de aggressive partiene ut i sfæren, det fordrer at du liker detaljer, musikk som ikke er vers/refreng-basert og som det krever en del for å dykke ned i.

Balansen i å hele veien være så harde og samtidig melodiske, det er en kunst. Når skiva har gått en del runder her, ville jeg nok ha ønsket en litt sterkere overbalanse med det melodiske, for det er tidvis ganske hardt for systemet å holde følge med bandet. Men jeg er stor fan av Death, og det er mye av Death i inspirasjonskjelleren her. Extremmetal som både er thrash og death, og tør å dra inn harmoniske partier som man kan spille på gamlehjemmet. 

Merittene til medlemmene teller alt fra Shining til Extol, og det  i seg selv er en imponerende cv. Shining blir for mye for meg, Extol derimot, det liker jeg godt. Spesielt Synergy

Aberet kan være at noen av låtene har temaer og ideer som for meg ihvertfall framstod som litt like, at de ligger litt tett opp i mot hverandre. Dette problemet spises relativt fort opp av faktumet at skiva er proppfull av detaljer, en musikalsk godtepose. Takler du låten under takler du kjøttdreperen på det jevne mener jeg. I tillegg noterer jeg at det er låter på skiva som er litt snillere, og hardere, enn Salt Of The Earth, så variasjonen er der, og ikke. Ha-ha, avslutningen der likte jeg godt. Min teori at om man spiller teknisk og har en oppskrift som er veldig variert, men bruker denne mye, ender man jo opp med at det er en repeterende følelse allikevel. Fleshkiller drar vi ikke inn hit i større grad, men fastslår at Awaken er en flott debutskive, fra en gjeng jeg egentlig ikke hadde forventet noe annet enn bra saker fra.

Stolt av å være norsk ;).

8,5/10

Tracklist:

  1. Parallel Kingdom
  2. Salt of the Earth
  3. Wisdom
  4. Secret Chambers
  5. Awaken
  6. Inherit
  7. Evil Eclipse
  8. True Image
  9. Warfare
  10. Window of Time