Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Forgery "Edge Of Perception"

av yngve

Forgery 18Selskap: Battlegod Productions

Release: 02.11.18

Thrasherne er mer intense enn noen gang. Intense i det å levere trøkk, angrep og minimalt med kompromiss.

Bandet har levert skiver og låter jeg synes har vært litt baktunge, litt enkle i formen, men Edge Of Perception viser et band som har endret en del på soundet. Og det har resultert i et veldig bra thrashalbum. 

Forgery@Facebook

De framstår som modnet, selv om de strengt tatt er blant den eldre garde innen norsk metalscene, og metallen som hersker vilt på deler av dette nye slippet ligger et sted mellom Testament og Slayer. Vokalen er også en balansert versjon av disse to banda. Siden Anders snakkesynger en del er det veldig kledelig at musikken har fått en del melodiføring - og samlet fungerer det bra. Og absolutt, det er melodier i det vokale også, men det er denne typiske thrashvokalen, som ofte er en miks av brøling og vanlig snakking.

Låten under ligger på godsiden og er en av de jeg liker godt. Men best er de når de trøkker til litt, som på partier på Scent Of The Pray

Det jeg måtte se forbi var mitt lange forhold til bandet, for Forgery anno 2019 er et noe annet stykke metal enn det de har vært før. De virker å ha oppdatert seg, blitt litt mer frustrerte og flekker tenner mer nå enn på lang tid. 

Through My Veins var også et høydepunkt, der brekker de ned en del av den monotone og smått industrielle nerven som dominerer stilen de ha. Her er det variasjon i større grad, og soloarbeid som frisker opp.

12 Gauge Fate vil jeg tro bandet skal jobbe godt med live, he-he, godt de har lagt inn et midtparti som roer det ned. 

På de siste par sporene dukker det opp relasjoner mot Red Harvests par siste skiver, og understreker det jeg brukte av forklaring litt over, denne industrielle nerven. På det jevne kan nok denne skiva være litt monoton for mange, men det er en grunntone som treffer meg. En del tøffe detaljer på gitarene, rytmikk som maler tungt, og en produksjon som ligger og vipper mellom thrashen og noe mer oppdatert.

En sterk utgivelse, og en skive som kan sparke godt fra seg om den kommer til de riktige kanalene.

7,5/10

Tracklist:

 1. Age Of Deception
 2. After The Blood
 3. Demon Of Self
 4. The Closer You Get
 5. Scream
 6. Scent Of The Prey
 7. Throttled
 8. Through The Veins
 9. 12 Gauge Fate
 10. No Escape
 11. Shadows Through A Keyhole