Oslo Hardrockfestival 22

Forstenet "Ephemeros: Virvar"

av yngve

Forstenet 19Selskap: Private

Release: 29.11.19

Danskene krever en del av lytteren. Det er progressivt, merkelig, ærlig, energisk, drivende og litt pønka.

Forstenet@www

Det engasjerer en hel del dette, om man liker det eller ikke, man blir litt betatt av stilen uansett tror jeg. Det er en fandenivoldskhet og aggresjon i de harde partiene, det er en progressiv galskap kombinert med en opprørskhet. 

Det virkelig spennende er når de etter en del energi drar fram Dissonans, og tynger det hele opp i en psykisk suppe av stemninger. Dissonans I og II var nok det jeg følte spritet opp skiva og fullendte galskapen. Skønhed Blandt Kolossale Masser Af Grå var også veldig bra, en Gollum-ish detaljrik og fantastisk dynamisk sak som smaker bittelitt av Devil Doll. Men bare litt. 

Forstenet er et todelt band. Den utagerende og rebelske progressive galskapen, rocken, får sitt utløp. På den andre siden har du disse flotte og vakre kontrastfylte låtene som vrir sjelen. Jeg er ikke så redd for å være snill med slike band, som tør å dytte grenser og lage musikk som er for de få, et nisjeband. Dette er ikke vorspielmusikk, eller et band du kan bruke som bakgrunnsmusikk, Forstent tror jeg treffer og engasjerer, men i motsatt hjørne vil jeg tro de skremmer bort. Bruker du tid derimot, er dette helt klart et spennende band.

Karakteren var vanskelig, jeg valgte en som balanserte litt mellom det jeg likte og det jeg synes var litt feil. Og helheten spiller også inn, variasjonen.

7,5/10

Tracklist:

  1. Ephemeros
  2. Afmagtskvad
  3. Intet Bliver
  4. Falske Vår
  5. Udryddelsesønsket
  6. Dissonans
  7. Dissonans II
  8. Skønhed Blandt Kolossale Masser Af Grå
  9. Urskov
  10. Virvar