Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Gone Rogue er stolte

av yngve

Gone Rogue Band 22

Bilde, fotograf: Ukjent

Bandet kom med ny singel i 'Pride' i går. 

Gone Rogue@Facebook

"Låta er en hardtslående melodisk rockeouverture" leser vi i presseskrivet, og er starten på det bandet forklarer som en "... større musikalsk reise som blir avduket ved release av EP. Videoen er Norges (kanskje verdens) første K.I.-genererte musikkvideo i tegneserieformat."

Jeg var innom bandet både i 2014 og 2019, på de to foregående utgivelsene, nå har vi kommet til 2024, og nytt slipp av musikk. Materien i Gone Rogue består av "...én nittedøling, to romsdalinger, en nordmøring og en  trønder. Det høres ut som starten på en dårlig vits, men dette er det som utgjør den energiske og ærlige  sceneopptredenen, og som er grunnlaget for de progressive sangstrukturene i Gone Rogue."

Presseskrivet inkluderte et lite intervju, fiks ferdig og lettvint for meg :)

Dere beskriver dere som et geografisk utfordret rockeband, hva mener dere med det?

Anders: "Vi er jo spredt over hele landet, så det er utfordrende med både øving og jamming. Dessuten greier vi ikke bli enige om hvilken tilhørighet bandet egentlig har. Jeg mener vi er et Nittedalsband."

Morten: "Nordmørsband..."

Raymond: "Det er egentlig ikke så viktig... Trønderband..."

Anders: "Den konflikten bringer mye positiv (eventuelt negativ) energi med seg inn i øvingsrommet og på scena."

Raymond: "Energi er energi, og i følge termodynamikkens lover kan den ikke forsvinne, bare gli over til en annen form. I dette tilfellet, i form av et trønderband."

Er K.I noe som fascinerer dere spesielt, eller er det andre grunner for bruk av K.I?

Raymond: "Vi diskuterer ofte låtene våre i bilder, både tekstene og musikken, og har lenge tenkt på å lage en video med spesielle visuelle uttrykk. Problemet har alltid vært tid og penger. Med K.I, selv om det også koster både tid og litt penger, har vi muligheten til å gjøre alt selv. Klart, det er ingen generate awesome video-knapp (enda), så det er fortsatt mye arbeid for å få K.I ́en til å gjøre som vi vil."

Gone Rogue (1)

Hvilken K.I har dere brukt, og har dere brukt den til tekst og musikk også?

Morten: "Vi har ikke brukt den til tekst og musikk nei, det sitter lang inne kjenner jeg. Musikken et uttrykk av det vi selv føler på, selve hjertet av det vi driver med, og sist jeg sjekka har ikke Midjourney puls."

Raymond: "Som Morten var inne på har vi brukt Midjourney til å generere bildene, det tok oss mellom 1000 og 1500 iterasjoner før vi landa på det riktige uttrykket. Vi kjørte disse bildene gjennom Runway for å få bevegelse i dem, men jeg føler at teknologien ikke er helt der den bør være enda, så det ble mye prøving og feiling."

Det er 5 år siden siste release, hva i alle dager har dere brukt den tiden til?

Anders: "Vi har spilt flere konserter enn tidligere, og så har vi brukt desto mer tid på å produsere den nye musikken."

Morten: "Vi har hatt jevnlige samtaler med Bart Hennephof, gitarist i bandet Textures, og produsent extravagant. Han har pushet oss på det musikalske, noe som har vært en tidkrevende men svært givende prosess. Jeg føler det som er i smia nå er heitere enn noen gang."

Raymond: "Hva skjer med metaforene Morten? Jeg er forøvrig enig. Den nye musikken har mer av alt. De heavy partiene er mer heavy, de progressive partiene er mer proggy..."

Anders: "...de stille partiene er mer stille.."

Morten: "..."

Raymond: "...Men vi gleder oss som en smed til å vise verden den nye musikken vår!"