Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Grand Magus "Triumph And Power"

av yngve

1461538 10152429285364358 205498433 NSelskap: Nuclear Blast Records

Release: 31.01.14

Jeg kjenner folk som rådigger dette bandet, selv har jeg aldri helt fått taket på det svenskene holder på med. Jeg har vel sett de live også, men også det uten helt å tilte. Men bra er det, og noe særegenhet har de, som jo alltid er et pluss i min bok.

Låtene er groovy, de driver, vokalen er bra, ikke super men velfungerende, og med tidvis bra melodisk føring og styrke.

Åpningslåten har et riff og et driv som kan minne om Hail to England-era Manowar, og amerikanerne har nok gått en del i spilleren til svenskene i oppveksten, for det er noe her som hinter til krigsherrene. Men det er ikke så overflødighetshorn, og de er ikke så macho og selvsikre i alt som Manowar

Låtene er ikke så umiddelbare, de har helt klart plenty av kvalitet, men jeg tror kanskje de trenger et par-tre ganger før de befester en fortjent posisjon. Da sikter jeg til de som ikke har hørt bandet før, fansen sluker nok dette med en gang, dere som allerede vet hva det dreier seg om.

Fight ruler! Jeg likte godt når de dro opp tempoet litt. På neste spor, med den Manowar-klingende tittelen Triumph And Power, er de nok en gang litt i Manowar-land. Men ikke tro at de er et kopiband, svenskene har faktisk mye som ikke kan linkes til Adams og rompani, men de har samtidig masse som minner om New Yorkernes tidlige utgivelser. Og det er jo ikke feil, for all del, det var jo da Manowar var bra :).

En skive som absolutt har livets rett, og en skive jeg helt sikkert tror lever opp til forventningene til fansen. Og er du fersking og er ute etter noe metal som ikke er polert, retro eller trendy, prøv Grand Magus

7,5/10

Tracklist:

  1. On Hooves Of Gold
  2. Steel Versus Steel 
  3. Fight 
  4. Triumph And Power 
  5. Dominator 
  6. Arv 
  7. Holmgång 
  8. The Naked And The Dead 
  9. Ymer
  10. The Hammer Will Bite