Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Graular, norsk progmetal

av yngve

Graular 18Progmetalbandet slipper singel imorgen.

12. oktober er release for låten 'Shark'. Det er vokalist Lyth som tipser Heavymetal.no. 

Bilde, fotograf: Kristine Haraldseid Aas

Graular@Facebook

"Graular er et progressivt metal band som består av 5 musikere i starten av 20-åra. Vi startet opp høsten 2017, og har siden da mekket en god håndfull låter der saftig riffing, spennende harmonier og groove er i fokus. Musikken vår utforsker forskjellige polyrytmer og taktarter, for å underbygge en melankolsk stemning i et ellers upbeat tempo. Som liveband gir vi alt for at showet blir råstilig, og at publikum blir smittet av vår energi!"

Låten balanserer mellom progmetal og en snill form for progrock, og har en bra porsjon spilleglede, som smitter over på lytteren. Det er streitere enn jeg kanskje hadde trodd, men termen progmetal/-rock har endret seg i de senere årene. Graular ligger i et terreng jeg vil gjette på kan appellere til et ganske bredt publikum. Det skremmer ikke bort svigermor og kan samtidig glede en rocker som meg.

Låten forteller de omhandler "... pågangsmotet og sulten på suksess alle som streber etter toppen har. Dette blir tydeliggjort gjennom glefsende riff, energiske rytmer og en sterk melodi som flyter over det hele. Et fellestrekk i musikken vår er kombinasjonen av det vakre og det brutale, og tekster som stiller spørsmål ved den menneskelige natur."