Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Green Carnation (Kristiansand, 23.05.20)

av yngve

Green Carnation Stream Caledoninen 230520 Foto Yngve (1)

Kvelden ble spesiell; det å kunne overvære konsert igjen var fantastisk, møte folk, kjenne følelsen av liv og atmosfære, og ikke minst det å se og høre et band in the flesh.

Det er litt vanskelig å anmelde en slik konsert, hvor jeg var til stede, og dere andre satt hjemme. Lydbildet mitt var bra, men det var jo annerledes i stuene. Jeg var dog storfornøyd, og på tross av at jeg fikk et par innstikk på at det nok ble litt så som så med trøkk, var dette en kanon opplevelse. Litt lavt, men det var trøkk nok for meg. Og lysshowet maestro Bjørnar disket opp med var som vanlig sprøtt fett, uten noe å sette fingeren på. 

Jeg fikk streamen vist på en skjerm ved siden av, og det som slo meg var hvor mye man misset hjemme, der man fikk vinkler servert hele tiden. Jeg likte nok best å se alt, oppleve helheten. Pluss at det var en forsinkelse mellom konserten og det på skjermen, og som taktbanker ble det fort klart at jeg ikke måtte gløtte bort på den for ofte ,).

Green Carnation Stream Caledoninen 230520 Foto Yngve (2)

Det jeg alltid har likt er bassingen til Stein Roger. Spesielt når han går inn i den metalmodusen, når han faller inn i sfæren sin og bare jobber og dytter, drar og maler på. Død og pine. 

Låtvalg? Jeg fikk litt nye ører, og øyne, på et par av de nye låtene. Det er hakket tyngre live. Og versjonene av Sweat Leaf samt Myron & Cole stod ut som favoritter for meg. Sweet Leaf fikk jo en dytt i retning trøkk Under The Dam, og det har de jobbet med, og nå er låten virkelig bra! Og noe av vokalen, vokalmelodiene, på Lullaby er noe av det beste, når Kjetil synger "... I know you're sad because it's winter, but I can promise you a spring, I know you're cold, I see you shiver, but I can promise you a spring..." Makan. 

Jeg så streamen når jeg kom hjem, og vil berømme apparatet bak - for det var en stor maskin som var ansvarlig for den kosen som kom hjem til dere i kveld. Dette var ikke en basic greie. Men, jeg vil understreke at dette er musikk som må ses, oppleves. Alle disse digitale konsertene er kurante de, men det å være der, det kan man ikke erstatte. Menneskelig kontakt i rommet, interaksjonen mellom partene, lydveggen, trøkket. 

Nå planlegger de jo å kjøre gig på samme sted i høst, og om alt går greit, og smittesituasjonen endrer seg eller modereres, kan det være vi får se bandet i Kristiansand snart.

Det er ikke så mye mer å si, enn at jeg koste meg, kjente at det var bra å komme seg på konsert, at det var gøy å se så mange som fulgte streamen, at folk kjøpte billetter... takk til Janki også, konsertarrangør og uansvarlig sjef ;).