Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Gribbene sirkler igjen...

av yngve

Gribbene 19 Kristian DaleBandet er ute med skive, og ny besetning.

Gribbene@Facebook

Bilde, fotograf: Kristian Dale

'Megomani' kom i handel 25. januar, og har høstet gode tilbakemeldinger så langt. Det er Marita@Hito Promo som tipser.

"Gribbene har vært gjennom store endringer siden de slapp debutalbumet Gribbene 13. januar 2017 til unison applaus fra anmeldere og publikum. Trommeslager Ronny Pøbel Olsen og bassist Ole Henrik Lund forlot bandet etter deres første releaseturne. Gjenværende medlemmer, og låtskrivere i Gribbene, Marius Roti og Kim Raaden Hoque, bestemte seg på sett og vis for å begynne på nytt, og satte i gang med å ferdigstille materiale til nytt album. Deres andre albumutgivelse Megomani har fortsatt mye av de samme punkelementene som debuten, men variasjonen og bredden er langt større enn sist, med høyt tempo og hardt driv. 

Megomani =  Den kvelende følelsen av at egosentrisitet og kynisme gjennomsyrer alt og alle, setter sitt preg på tekstene også på den andre albumutgivelsen til Gribbene. Karakterene i tekstene virker tilsynelatende uinteressert i andres synspunkter og følelser, og viser gjerne fingeren til motparten, i stedet for å lytte. Gribbene retter imidlertidig pekerfingern like mye innover som utover, så vær forberedt på å få en kniv i ryggen."

Marius: "Albumet skulle i utgangspunktet hete Psykopati. Men under en samtale med min bror, slo det oss begge at vi ville komme opp med et nytt ord, som var mer dekkende for tematikken på albumet. Meg-o-mani syntes som en passende samlebetegnelse."

Fremtidsutsikter: "Å spille i band gir ikke lenger en følelse av progresjon og håp, men heller resignasjon og en påminnelse om knuste drømmer. Motstandsviljen er imidlertid til stede, for Gribbene er klare for å spre all denne deilige pessimismen rundt om i det ganske land. Budskapet er klart; glem drømmene dine, resigner og ha det fett!"

Gribbene 19