H Madd

Haiduk "Spellbook"

av ruben haug

Last NedSelskap: Private

Release: 18.07.12

Luka Milojica er mannen bak navnet Haiduk, en konstellasjon som holder til i Canada og finner det for godt å blande death og thrash metal. Bak seg har han en demo kalt Plagueswept, som han ga ut i 2010, og i 2012 slapp han altså sin debut, Spellbook. Han spiller altså alle instrumenter selv, og har også valgt å gi ut plata selv, en meget forseggjort sak egentlig; 12-siders booklet og greier.

Haiduk jobber hardt for å promotere seg selv og har sendt ut mange promoer, noe jeg faktisk tror vil lønne seg for Luka. Haiduk spiller en ganske standard form for death/thrash, der førstnevnte er det det legges mest vekt på. Men når det er sagt så stiller Luka med en god del sterke riff på Spellbook, og der ligger mannens styrke. Riffene består av mye tremolospilling og en god del thrashriff, som jeg så absolutt kan like. 

Lydbildet er bra, og han har så absolutt riffingen inne i fingrene sine. Det er også et godt tempo skiva gjennom. Det store dragsuget på Spellbook er trommemaskinen. Satan så mye det ville gjort med lydbildet om det var ekte trommer her.

Jeg avskriver på ingen måte Haiduk. Det er tøffe riff, aggressivitet og groove, det er god, dog standard, deathvokal. Og med en varighet på bare litt over halvtimen rekker det heller ikke bli så kjedelig som det kunne blitt. Ikke alt av låtmateriale er like bra, men de riffene og partiene som funker, viser tendenser til noe som kan bli veldig bra.

En aldri så liten overraskelse fra Canada dette. Ikke av det beste jeg har hørt selvfølgelig, men så absolutt et band som kan være verdt å følge med. Skulle jeg trekke fram noe dette kunne minne om er Arch Enemy eneste band jeg kan komme på.

Med en god trommis og enda flere groovy riff tror jeg dette kan bli riktig så bra om Luka fortsetter slik.Vi er nesten oppe på en sjuer, men etter litt om og men går jeg for

6,5/10

Tracklist:

  1. Lich 
  2. Stormcall 
  3. Black Wind 
  4. Maelstrom 
  5. Forcefield 
  6. Hex 
  7. Tremor 
  8. Fire Wield 
  9. Lightning 
  10. Vortex

Haiduk@www
Haiduk@Facebook