Halcyon Days "Rain Soaked..."

av yngve

Halcyon Days 18Full tittel: Rain Soaked Pavements & Fresh Cut Grass

Selskap: Indie Recordings

Release: 15.06.18

Oslobandet blander fortsatt melodi og core veldig bra.

Jeg har anmeldt dette bandet før, og jeg likte godt Elevate, som kom for et par år siden. 

Nå er de ute med en skive som kanskje har en litt kronglete tittel, men det er garantert en baktanke :). Men det slår ikke bandnavnet, som er et som jeg ofte sliter med på skrive, ha-ha. Om jeg skal søke på de er det like gjerne Halycon eller Hacylon som havner i feltet, og jeg er like irritert hver gang.

Halcyon Days@Facebook

Det som hever bandet noe på egen hånd er vokalisten, han har en veldig fin snert på mye av det han gjør, Og ikke minst er det en utholden fyr, hør bare på July, skal det gjøres live er det ikke umulig at lungene og/eller magen får seg en god omgang juling.

Architects, Underoath og Counterparts nevnes som referanser, og jeg er kjent med de to første. Begge band jeg synes er ok, mye fordi de har litt av denne såre stemningen under den litt støyete rocken og disse store lydveggene.

Halcyon Days overbeviser med sitt nye album, og jeg vil tro at dere som kjenner sjangeren ikke vil krangle med at Oslobandet tangerer sjefene i dette hjørnet av musikkscenen. 

For mange er denne litt røffe core-ishe vokalen et ankepunkt, men som med mye er det å lytte forbi og heller ta den inn etterhvert noe som kan åpne en dør eller to. Jeg gjorde litt av dette på siste Cor Scorpi, ikke sammenlignbart, men der er det en veldig røff svart vokal, men etter en del runder åpnet det seg en ny verden. Halcyon Days har litt av det samme, og de vet også å legge inn partier som krydrer og unngår at skiva bare blir en samling av riff og rytmer.

7.5/10

Tracklist:

  1. Fragments
  2. Lights Out
  3. July
  4. Cerca Trova
  5. Catcher
  6. In Memoriam
  7. Keeper
  8. Monument
  9. Winter
  10. Friendship