Kilanerin%20ut%20240720

Hamvak "I"

av steinar selstø

Hamvak 17Selskap: Neverheard Distro/Fekete Terror

Release: 22.09.17 

Hamvak er et tysk enmannsband. Jeg sitter på kassettversjonen, men demoen kan sjekkes ut via bandcamp også, om det skulle friste mer.

Hamvak@Facebook

Mannen står for alle instrumenter, ingen innlånte krefter, og han framstår vel ikke som en feinschmecker. Nå gjør ikke det nødvendigvis noe, låter og helhet er alltid viktigere enn briljans, men det er en grei ting å ta med seg når man vurderer hvorvidt bandet skal sjekkes ut eller ei. Sagt med andre ord, digger man band som Nile, faller neppe Hamvak i smak. Begge er death metal, men du verden så ulike uttrykkene og framføringa er.

Tittelen på førstelåta stinker Morbid Angel, men Hamvak befinner seg langt, langt unna også dem. Tenk heller band som Mortician. Dette er primitivt som fy, og produksjonen er kassettformatet verdig. Man serveres en lydgrøt som vil få brorparten av metalfolket til å slå av i vemmelse umiddelbart og nevnte Mortician til å framstå polerte. Gitarene er stemt ned i den dypeste avgrunn og vokalen befinner seg ditto langt nede.

Problemet her er ikke først og fremst produksjon, selv om mange garantert vil være uenige med meg i det. Mangelen på interessante låter er derimot grunn nok til å utstede fellingstillatelse. De tre sporene er usedvanlig monotone og blir utrolig fort dørgende kjedelige. Riffene er simple og forglemmelige. Lyden på demoen gjør jo at dette lukter død og råttent piss, men spesielt fet er atmosfæren likevel ikke. Det låter snarere bare skranglete og amatørmessig.

Mye å jobbe med andre ord. Sjekk gjerne ut labelen Fekete Terror, for de har noen kule undergrunnsting, men dropp Hamvak

2/10

Tracklist:

  1. Altars of Thousand Plagues
  2. Chants of the Primordial Pantheons
  3. Warlords of the Steppes