Karmøygeddon 23 B

Havok "Conformicide"

av yngve

15492381 10154184471933097 7914484417626271161 NSelskap: Century Media

Release: 10.03.17

Thrash så det holder, men duger det i lengden?

Jeg så de live på Tons Of Rock, og der, i den settingen, var det krem! På skive er det ok, litt mer enn ok, men jeg vil ikke trekke det lengre. 

Havok@Facebook

De riffer og har noe tøft, detaljer, som frisker opp. De overlever mye på energi i feite riff, men framstår til syvende og sist som en utgave av Kreator. Og faktisk, noe her får meg til å tenke på Rage Against The Machine. Hang'em High er litt her, pluss at deler av den er ren ripp off av Betrayer med Kreator

Thrash har vi mye av, både gamle og nye kandidater, hvor få har klart å overgå eliten fra hin dager - Havok er der at de nok er i dagens elite, men det gir meg ikke mer enn en utblåsning i avspillingen. Det er ikke slik at jeg hiver meg over pc-en, og bestiller alt av skjorter og skiver, melder meg inn i fanklubben etc. 

Lydbildet er ok, akkurat slik det bør være; en anelse spisst, ikke denne overbomba monsteridiotiske greia mange band velger i dag. Så det bandet spiller og leverer blir flott gjengitt her uten at lydbildet flesker det opp og lurer lytteren.

Flere av låtene går type rett gjennom, når de bare legger seg opp mot denne punka Kreatorgreia, men når de sveiver igang litt egenart, som på Ingsoc, da liker jeg Havok

Det bunner egentlig i hvor du står i thrashverden. Jeg har hørt mye og har mye, og føler egentlig at denne nye scenen med friske og yngre band er litt for, vel, de yngre. Men jeg hadde stor glede av å se konserten, og liker skiva over snittet. Men når alt kommer til alt er det nok heller de klassiske banda jeg koser meg med. Gøy uansett, det å oppleve at aktører i dag fikser å levere slike utgivelser.

Det instrumentale nivået er veldig høyt, flinke folk med andre ord. Det er mange svinefete soloer her til info.

En blanding av objekt- og subjektivitet fikser en grei karakter, men hadde jeg dratt opp min personlige preferanse ørlite mer hadde jeg nok skrellet av ett poeng.

7/10

Tracklist:

  1. F.P.C.
  2. Hang 'em high
  3. Dogmaniacal
  4. Intention to deceive
  5. Ingsoc 
  6. Masterplan
  7. Peace is in pieces
  8. Cleaiming certainty
  9. Wake up
  10. Circling the drain