Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Hex A.D. skal rocke båten (21.09.18)

av yngve
Hex Ad Onkel Aksel 180317 Yngve (3)

Rock The Boat slapp sitt første band nylig, doomkongene i Hex A.D. Jeg tok en prat med Henrik for å lodde stemningen/dybden, sjekke vannstanden og for å promotere Rock The Boat og norsk doom. Og vi er innom et kommende album samt dødsfallet til produsent Chris Tsangarides, som har vært involvert i bandets to skiver.

Bilder: Hex A.D.@Onkel Aksel i Kristiansand 18. mars 2017, fotograf: Yjmetal.

Selv om de fleste oppegående lesere her vet at Hex A.D. er fett, hiver jeg inn litt info Marianne@RTB sendte over:

"Hex A.D. er et tungrockband fra Vestfold. Musikken er doomy, blytung og riffbasert, men bærer også tydelig preg av medlemmenes progressive preferanser. Bandets klassiske rockesound kan fort sende tankene i retning av 1970-tallet, uten at det oppleves som direkte retro. Hex A.D. jobber for tiden i studio med sin nye plate Netherworld Triumphant som slippes i oktober. Vi gleder oss til å få smakebiter fra denne allerede i september."

Du kan lese mer på Rock The Boats hjemmeside .

***

Doom the Boat, Hex A.D. kjører på og drar I land spillejobb til sjøs – dette må jo være rent gull?

"Det er naturligvis utrolig kult å bli spurt om å gjøre Rock the Boat. Vi har tidligere spilt på flere rockebåter med The Southern Cross og Di'Anno, og det er alltid en helt vanvittig god stemning på sånne turer."

Tidspunktet for Rock The Boat er jo ikke langt unna slippet av nytt album, vil dere konsentrere dere om kjent og kjørt eller på mye nytt? 

Hex Ad Onkel Aksel 180317 Yngve (2)"Ja, det stemmer. Timingmessig er det sånn sett midt i blinken med Rock the Boat nær release. Vi kjører allerede 2 låter fra nye skiva live, så vi kommer nok til å gjøre et sett der nye låter er med ja - selv om jeg vil tro at det blir mye både fra Savage og Coffin Lid også."

Basert på konseptet båten har hatt, kan det se ut som om Hex er litt på sidelinjen stilmessig - men jeg satser på at du tar på deg de tyngste skoene og hamrer ned seiersspikeren i kista? Og overbeviser folk om at doom og hardrock er veien å gå?

"På en sånn rockebåt der partystemningen er relativt høy, er jeg redd for at de mer episke låtene våre muligens vil bli sovemedisin for mange, så her må nok grooverne og rifferne frem i lyset! He-he, vi kommer ikke til å holde tilbake på noe som helst!"

Nytt album? Hvordan er du i løypa? Jeg hørte nyss om at dette var svært kapable saker 😊.

"Den nye plata er i siste fase av mixing nå, og det er kun småjusteringer igjen før den sendes til mastring. Det har blitt en veldig spennende plate synes vi, en plate som tar med lytteren på en reise. Det er mange ulike inspirasjoner både når det gjelder melodier, riff og tekster. 

Vi har tatt i bruk rørklokker, barytonsaksofon og masse perkusjon i tillegg til vår nye mellotron, som vi nærmest har badet noen av arrangementene i. Dessuten er det verdt å nevne at Rowan Robertson (tidligere Dio - Yj) har lagt en utrolig gitarsolo på låta WarChild. Jeg kan nesten ikke tro mine egne ører når jeg hører hva han har fått til! Det spruter classic rock av det han gjør her!"

Og at bandet mistet en god venn og produsent for ikke så lenge siden må ha skjært godt inn til beinet, hvordan takler du dette mann? Og var planen å bruke Chris også på denne skiva som er i ferdigstillingsfasen?

"Når det gjelder Chris er det utrolig sårt fortsatt, jeg tenker ofte på ham. Jeg var faktisk i studio hos ham i november og sang inn leadvokal på hele den nye plata. Dessverre var jeg syk, sånn at veldig lite av det vi faktisk puttet på tape kunne brukes. Litt synd, men litt fint å tenke på også for presset forsvant i det vi skjønte at stemmen min ikke var helt der. Vi brukte heller dagene på å jobbe med tekstene og melodiene, og det var virkelig der han var i sitt ess... "Let's put a little Ian Aderson in there"... vi hadde de samme referansene, så å jobbe med musikk sammen med Chris var ufattelig givende for meg! Han vil alltid ha en stor plass i Hex sin historie.

Det var aldri meningen å gjøre denne nye plata hos Chris, men jeg ønsket allikevel å inkludere ham på sangfronten ettersom jeg tidligere har opplevd at måten han har presset meg på har hevet mine prestasjoner som vokalist, og det har virkelig vært viktig for meg!"

Live; før var det jo litt i forhold til de andre medlemmene som hadde litt å gjøre, men er det litt mer yting på Hex nå?

"Det har ikke vært mye konserter på oss i løpet av sommeren og høsten i og med at all tid har gått med til skriving, innspillinger av demoer - og så innspilling av plata. Det har vært en tidkrevende prosess som har krevd fult fokus. Mens jeg har jobbet med det nye Hex-materialet har Are spilt inn en plate med vår gode venn Anders Buaas (les anmeldelse HER - Yj), og de gjennomførte nylig en suksessfull releasekonsert på den skiva de gjorde. 

Magnus har også hatt flere prosjekter gående, han er en aktiv livemusiker for ulike artister, men han har virkelig lagt hele sjelen sin i tangentspillet på den nye plata. Det er helt breathtaking det han spiller! Jeg har stor tro på den nye plata, og håper og tror at gamle og nye fans vil sette pris på litt classic heavyrock sammen med oss i året som kommer!"

Hex A.D.@Facebook

Bandet spiller to konserter i mars, som du bør notere deg: 

  • 24. mars : Sandefjord@The Note
  • 28. mars : Oslo@Revolver (m/  Urarv / Magister Templi)

Hex Ad Onkel Aksel 180317 Yngve (4)Hex Ad Onkel Aksel 180317 Yngve (1)

Til minne om den legendariske produsenten  Chris Tsangarides, som Hex A.D. jobbet med på det som til nå har blitt gitt ut, velger jeg dette klippet - et fantastisk tungt og deilig stykke musikk: