Karmøygeddon 24

In The Woods... Grip dagen! (part 2)

av yngve

In The Woods 18Da var det på tide å snurpe sammen promoteringen av In The Woods...' nye album, og det gjør vi ved å la de to gitaristene i bandet, Kåre og Bernt, forteller litt. Begge er jo nye medlemmer, men begge er brikker som sikrer at bandet fungerer i dag. Om du ikke har lest intervjuet med vokalist James, ligger det på forsiden her. 

(Bandet spiller til info i hjembyen Kristiansand 23. mars. Arrangementet på Facebook).

Bandbilder, fotograf: Ukjent. Øverst er Bernt, nederst Kåre.

Hvordan ser du på deg selv i In The Woods…-sammenheng i dag Bernt? Anser du deg som fast medlem? Nå er vel perioden med å være innleid over? 😊

"Jeg har vel fått beskjed at jeg er fast medlem å regne, ser meg som gitarist og låtskriver i In The Woods..."

Og du har laget en del musikk på denne nye, hvordan var det å skulle følge opp og levere noe som tilfredsstiller fansen, som jo vet hva de vil ha?

"Jeg har vært med å bidra en del på denne skiva ja, og jeg syntes det føltes ganske naturlig å skrive denne musikken. Jeg har gjort en del musikk før som ikke er så langt unna, og føler vi traff godt med denne."

Hvordan var det for deg Kåre, var du involvert i det å lage materiale? Er du i hovedsak gitarist og ikke låtskriver? Eller tok du del i denne biten også? Soloer står du vel også for 😉.

"Kan vel ikke si at jeg var veldig aktiv i låtskrivingen. For meg så skjedde ting veldig fort, men jeg var innom å sjekket ut hva gutta drev med. Jeg var selv i en travel tid hvor jeg måtte velge å fokusere sterkt på å fullføre utdanning fremfor å aktivt delta i låtskriving. Jeg ser på meg selv som gitarist, og la ned all akustisk gitar du finner på Cease the day, pluss soloen på låt nummer to."

Skiva ble spilt inn hjemme hos deg Bernt? Stemmer ikke det? I hvert fall deler av den, jeg vil tro James gjorde vokal hjemme i England?

"Stemmer det, trommer og rytmegitar er teipet hjemme i mitt studio, utenom livelåta, vokal, synth, bass og noe leadgitar ble gjort i England. Kåre gjorde noe lead- og akustisk gitar hjemme hos seg."

Hvordan var innspillingsprosessen for deg Kåre?

"Innspillingprosessen for meg var veldig avslappet. Jeg la ned alt av akustisk gitar hjemme, pluss at soloen på låt nummer to også ble spilt inn hjemme hos meg. Selvfølgelig re-ampet i studio."

In The Woods...@Facebook

In The Woods 18 BBernt, du har turnert og vært med bandet i Pure-perioden, du kom jo inn når turneen der var over, men har spilt mange konserter med materiale derfra. Hvordan ser du forskjellene og likhetene mellom Pure og denne nye?

"Cease The Day er nok en del tyngre enn Pure, litt fordi jeg har hentet en del inspirasjon fra tidligere periode av Woods. Og det er utrolig gøy å spille med Woods live".

Hvordan anser du disse skivene å være opp mot hverandre da Kåre? Er det flere likheter enn ulikheter?

"Jeg syntes det er mange ulikheter, men måten James skriver musikk, måten han spiller instrumentene sine på drar tråder mot Pure. Og så er nye skiva mer heavy en Pure på mange måter. Jeg føler selv at gitararbeidet som Bernt og James har gjort har dratt bandet i en helt ny retning, men viktige elementer fra HEart of the Ages er tatt vare på. Rått, tungt og drar deg inn i en helt ny dimensjon."

Du var ikke så kjent med materialet til Woods før du begynte Bernt, men hva synes du nå? Har du justert deg og at det nå har krøpet under huden?

"Ja, jeg har blitt veldig glad i låtene vi gjør live, og jeg har hørt mye på HEart Of The Ages og Omnio, og seff Pure. Jeg liker skivene godt."

Selv om du Kåre har vært med en tid; hva slag forhold hadde du til Woods før du begynte? Jeg mener å ha spurt deg om dette før, men for de som ikke vet det?

"In the Woods... var et band man hørte om når man utforsket lokale artister. Selv om bandet er mye større utenfor rikets grenser, er mange kristiansandere stolte over hva bandet har gjort opp igjennom, og det vil forhåpentligvis vare. Sammen med Green Carnation var In The Woods... ett av de store."

Fungerer bandet da? Er det vanskelig å samle trippene når det skal gjøres noe? Det er jo en flokk musikere som ikke direkte bor i samme nabolag. Du, Kåre og Anders er jo Kristiansandsbasert, men ellers er det jo litt avstand.

Bernt: "Anders, Kåre og meg øver en del sammen hjemme hos meg, Alex (bass, og ikke med i bandet mer - Yjmetal) var også med før han flyttet tilbake til Nederland, vi har kun hatt en øving med alle til stede i Nederland, ellers må nok James belage seg på å forberede seg til gigger hjemme, syntes det har fungert svært bra."

In The Woods 18Ny bassist er Nils Drivdal, hva skjedde der? Jeg vet at avstandsrelatert problematikk var grunnen til at Alex ikke er med, men strengt tatt er jo dette tilfelle med James også? Og du Kåre har jo faktisk vært med i band sammen med Nils tidligere 😊.

"Vi hadde ingen konserter annonsert, og vi har ei ny skive ute, så vi ønsket å få tent gnisten igjen. Det å øve med bass er en helt annen verden enn det å ikke øve med bass. Vi trengte rett og slett en liten dytt for å komme igang med produksjonen av nye show.

Vi lanserte MetalDays for litt siden, og føler at det kanskje hadde vært umulig hvis vi ikke hadde fått med Nils. Ingenting negativt om Alex, han er en av mine beste venner, men vi fant ut at det er viktig å ha grunnkjernen for livebandet samlet på ett sted for løfte oss til nye høyder livemessig. Jeg personlig føler vi tok live bandet høyere når Alex og Bernt kom inn i bandet, men nå med Nils Olav , tror jeg vi kan virkelig overraske live med et band som er tightere en In The Woods... har vært live på 20 år. 

Stemmer at jeg har spilt med Nils tidligere, spilte gitar i Tranqidiots før, og under min første tid i In The Woods.... Nils er en kjernekar! Veldig glad for at han ville være med oss."

Hvor involvert er du utover å lage musikk da Bernt? Tas du med i bestemmelser som cover, hvor man skal spille konserter, intervjuer? (som her hos meg 😊).

"Ja, jeg har blitt veldig godt informert og fått mulighet til innspill under enhver prosess, og gjør jo intervju nå he-he."

Du er også aktiv med dødsrockerne Mental Disaster, som på mange måter er veldig annerledes selv om begge banda er lokalisert i extremmetallen. Er det greit å ha to kanaler å lage musikk i? Det er o mange ganger sunt å ikke male seg for mye inn i et hjørne.

Bernt: "Det har gått veldig bra å kombinere Mental Disaster og In The Woods..., Det er en fin utfordring for meg å spille dømetall, er veldig forskjellig måter å spille på noe som passer meg fint."

Kåre, jeg vet at du har starte topp et nytt band, hva er greia der? Er det også der du får ut rockefoten som kanskje ikke helt passer Woods?

"Jeg er jo en rock'n roll-/bluesgitarist i hjertet, så fokus der var å bruke musikk jeg har skrevet som ikke passer seg i In The Woods.... Jeg har 20-30 låter på Mac-en, som jeg ønsker å få ut når den tid kommer."

Hvor ser du In The Woods… og deg om et par år Bernt? Ser du for deg at bandet kommer med nytt album, at dere turnerer etc.? Eller tar du det litt dag for dag? 

"Jeg sitter alltid og leker med nytt materiale, ser ikke noe grunn til at det det ikke blir flere Woods-album, og ser fram til mange flere gøye gigs."

Og du Kåre? Samme spørsmål:

"Jeg har full tro på at vi kommer til å gi ut en ny skive så fort det lar seg gjøre. Vi er allerede i gang med ny musikk, og Bernt har vist meg ideer som vi har jobbet på over noen få øl og koset oss masse med det. Hele gjengen er i en stor kreativ boble som jeg tviler på kommer til å sprekke før vi får gitt ut materiale som vi mener er verdt å gi ut som In The Woods...".

Og favorittlåt(er) på skiva? 

Bernt: "Vanskelig å si, foreløpig er det Empty Streets, men det kan forandre seg."

Kåre: "Strike up with the Dawn."