Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Inquested "Vulture Valley"

av yngve

Vulture Valley Ep Front Sized Copy 1024x1024Selskap: Inquested Media

Release: 2013

Thrasherne i Inquested er det en tid siden jeg har hørt noe fra, så at Vulture Valley ankom var absolutt på sin plass. Feit thrash er alltid kos.

Innspillingen er gjort hos Øyvind Lionheart Larsen, noe som betyr at man forventer prima saker. Det som bærer disse fire låtene er en thrasha produksjon, men mer moderne enn jeg hadde trodd. Det kan minne litt om slik Harm skilter med, men et ørlite snev mindre hissig. Det gjelder musikken også, for noe kan ligne litt på Harm, men mye av det Inquested smir er mer groove, det er mer luft mellom riffene og rytmene og det hele smaker en enklere form for thrash.

Det er en høy kvalitet på det som ligger på disken, alt fra et merkverdig men kule coveret til instrumentføringen. Vokalen er kanskje litt masete, litt moderne edge, men til sitt bruk er det null å utsette på Vebjørns innsats. Aberet mitt er vel at det var noe jevn bruk av den lyse, litt skrikete vokaltypen. Jeg ble aldri helt venner med stemmen, og litt av slik vokalen ligger på Past Safe Return kan ligge til grunn for min kommentar. Litt variasjon og/eller bruk av en mørkere variant hadde etter min mening løftet denne utgivelsen.

For å motsi meg litt, siden jeg har brukt ordet moderne et par ganger; det er ikke snakk om moderne thrash, men mer slik Kreator låt på for eksempel Cause... Inquested spiller med andre ord thrash ala mid-90's :). Mulig jeg tør å notere Equinox som referansen også, da med hovedvekt på noe av det nyere materialet (ikke Labyrinth).

Jeg likte veldig mye av soloinnslagene, så klapp på skulderen til Eirik, som er oppført som leadgitarist.

Gøy å ha dere tilbake, og man håper jo at dere tilgir en ærlig anmelder for eventuelle sleivspark :) Poenget er jo ikke alltid/aldri å tilfredsstille slike som meg, det er å ha det gøy, gjøre det man liker og levere så bra produkt man kan. Og der tror jeg Inquested kan krysse av på alle punkter.

6/10

Tracklist:

  1. Messenger
  2. Burn Slow
  3. Past to Safe Return
  4. Vulture Valley

Inquested

Inquested@Facebook