Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Jernlov "Crucified"

av yngve

Jernlov 20Selskap: Private

Release: 03.11.20

Extremmetal med kristent innhold fra Jernlov.

Dette er et album som er tuftet på svart metal, stilmessig, og som har et noe annet budskap enn det vi er vant til fra denne sjangeren. Det er jo diskutert opp og i mente, men det bunner vel i at det ikke er noen som kan bestemme hva og hvordan ;). Jernlov bruker denne musikkstilen til å formidle et tydelig budskap, det er tekstmessig lett å følge med på hva denne duoen vil formidle. Så er du advart/opplyst.

Vestlandsduoen lar seg inspirere av norsk natur og vinter, og musikken er extrem metal. Men det er gjort mye plass til flotte melodier, tangenter som stryker lytteren med hårene, og en tilgjengelighet som gjør at det ikke nødvendigvis er noe ikke-fans av stilen ville ha slått av eller reagert på. Det er en melodisk nerve i store deler av innholdet på Crucified, og bør kunne nytes av de fleste. Det opplyses om at de også inkluderer inspirasjon fra klassisk rock, fra black- og death metal, og kombinerer dette med spennende melodier og ren vokal som krydder til den røffe.

Gjester kommer i form av blant andre Ronny Vrede Hanielsen (Antestor, Vaakevandring), Eero Tertsunen (Renascent), Niclas Buss (Parakletos/Hilastherion), Siervo (The Slave Eye) og David Sandvik (Roots of Tragedy).

Lydbildet er kledelig, det er tilrettelagt for at det brutale ligger greit, og åpent nok til at tangentene og synthlinjene smyger seg fint opp til overflaten.

Det er låter med tyngre skodd rytmikk, og det er heseblesende takter som på Slaves To Righteousness, der det går i blasting. Trommene har fått bra kår i miksen, og selv om gitarbiten, riffene, veggene med lyd, ikke er så tydelige som trommene alltid, er det kløktig skrudde nivåer.

Jeg har vokst opp med extremmetallen i de tidlige former, fulgte ikke med svartmetallen av naturlige grunner, men har hørt mye i årenes løp. Mange band adopterte jo stilen og ikke det svarte snittet. Jernlov havner greit på nivå slik jeg hører det, det er ok å følge skiva i flere runder. Det er fortsatt ikke en sjanger jeg personlig hører mye på, det må tas med i betraktning. Så referanser er det dårlig med.

7/10

Tracklist:

  1. Gud Vår Far
  2. Djevelrep
  3. Slaves To Righteousness
  4. Lyft Ditt Ansikte
  5. En Frelser På Min Vei
  6. Crucified
  7. In Trials And Temptations
  8. Døden Min Siste Fiende
  9. The Crown Of Life
  10. The Evil Of Mankind