Karmøygeddon 23 B

Kal-El, ny gitarist

av yngve

Kal El 19Bandet kom på plass med ny gitarist i dag, da måtte jeg stoppe innom Ståle og sjekke hva som skjer.

Nå har dere fått på plass ny gitarist, men før vi begynner der, hvorfor ble situasjonen slik at dere måtte ut og lete?

"Det har mest med live å gjøre. Det blir et enda mer massivt og fett sound med to gitarer, og vi kan gjøre ting vi har gjort i studio som før ikke var så lett med en gitar i livesammenheng. Vi har vel et rimelig massivt trøkk fra før, men det blir helt annerledes med to gitarer. Samt more is more, noe vi liker veldig godt (til lydmenns store fortvilelse...).

Og Josh, her i Kristiansand kjenner vi ham godt, fra Leafy, stonerrockerne som nylig ga seg, og ikke minst som bassist i Tranqidiots. Og som soloartist. Hvordan kom dere i kontakt med ham?

"Vi hadde ute noen følere på at vi lette etter en nr. 5, og fikk en haug med henvendelser. Josh var en av de som meldte sin interesse: Når han kom på audition med hele siste skiva memorert, og bare helt naturlig ramlet inn i grooven, visste vi mer eller mindre at vi hadde vår mann. Det var mange gode som tok kontakt, men Oslo, England og ikke minst Mexico (!) blir muligens et lite stykke for langt unna!"

Johs synger også veldig bra, og lager musikk, vil disse to elementene bakes inn i Kal-El? At Josh blir delaktig i å lage låter?

"Når den tid kommer er alle muligheter åpne, men tenker at han først og fremst må få en sjanse spille seg inn skikkelig med noen konserter."

Hva skjer framover nå? Er det konserter, ny skive, andre happeninger som står for døren?

"Vi slipper ny skive 4, oktober, drar på turne 18, oktober, men har noen sporadiske gig'er i Norge før den tid. Vi hadde tenkt å ha det litt roligere i år nå som Liz trenger litt tid til å få ryggen på stell. Første som er på blokka nå er 25. mai på Krøsset i Oslo, der vi har med Sunface som support. Vi har med superinnbytter Erik Torp på de tingene Liz må stå over til hun er bra igjen."