Merch Hmno 500x80 Punkter

Kalidia "The Frozen Throne"

av yngve

Kalidia 18Selskap: Inner Wound

Release: 23.11.18

Italiensk powermetal med kvinnelig vokal.

Blant mengdene band i denne sjangeren fra Italia, er det forfriskende å høre et band som holder høy kvalitet. Mye er allerede gjort med tanke på at det er Inner Wound som slipper, det er i seg selv et kvalitetsstempel.

Kalidia@Facebook

Musikken derimot, stilen, den kan man jo ikke nødvendigvis kvalitetssikre. Dette er pompøs og teatralsk power metal som egentlig ikke utfordrer stort. Men det har sin following, og dette er altså bra framført og med en god leveranse fra Nicoletta. Det er for meg ofte der det skorter, på vokalen. Her er det en strømlinjeformet og ikke spesiell særegen vokal, men den er levert bra.

En touch østentoner og en midtempo rytmikk på Circe's Spell sørger for at det er litt variasjon. Men den vrir seg inn i doble basstrommer og en type Nightwish-groove ganske fort. Da er det mer den nyere utgaven av finnene som gjelder.

Inspirasjoner noteres å være Hammerfall, Rhapsody Of Fire og Stratovarius, og Beast In Black, og skal visstnok ende opp i en balanse mellom  den gang da og nå. Jeg synes det er litt så som så, jeg hører at de ligger i gata der Beast In Black har lagt seg, så litt rett har de. 

Helt greit for meg, for dere som liker slikt er det sikkert et mer enn godkjent band. Legg bare på et poeng eller halvannet om du får hjertesmerte av slikt. 

6/10

Tracklist:

 1. Frozen Throne
 2. Circe’s Spell
 3. Black Sails
 4. Orpheus
 5. To the Darkness I Belong
 6. Myth of Massada
 7. Midnight’s Chant
 8. Go Beyond
 9. Amethyst
 10. Lotus
 11. Queen of the Forsaken