Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Killing For Company "House Of Hades"

av yngve

A1928970411 16Selskap: Via Nocturna

Release: 30.04.16

Killing For Company@Facebook

Trondheimsdød, oldschool og bra gjennomført.

Det er ikke så veldig mange band her til lands som velger seg rå og melodisk dødsmetal, men så har vi med veteraner innenfor sjangeren på gjøre. Terje på vokal kjenner vi fra Chton og de frekke hissigthrasherne i Khonsu, Tom er en velkjent musiker med Exeloume, Anti Depressive Delivery og eldre band som Maelström, mens Terje Kråbøl på trommer bør være en kar de fleste har hørt om. Han har Sarke og Minas Tirith på cv-en, blant andre.

Altså, veteraner.

Musikken er ok den, ikke videre dritspennende, men det de gjør, det gjør de bra. Det er faktisk litt forfriskende å høre et band som ikke er så tidstypisk, et band som absolutt styrer unna retro og kopistempel - selv om dere som vanker i dødsmetalkretsene nok har mange referanser.
Produksjonen synes jeg er ganske så fet, det er gjort godt med plass til alle instrumentene, og det er en bra balanse i nivåer hele veien. Når vokalen kommer, som naturligvis er growl, er det den som styrer, men aldri slik at den spiser opp bandet.

Om dette er en skive som vil elevere bandet opp i en av de øverste etasjene tror jeg ikke. Da sikter jeg ikke til at bandet eller skiva ikke holder mål, for det gjør begge deler, men det er for mange band å slåss med, og for vanskelig å klatre over alle andre og klare det. Om det er målet naturligvis. Og Killing For Company framstår som litt anonyme slikt sett, det er ikke spesielt mye som spruter i trynet når man leser og myser litt her. Men det er et band som har musikken på stell, og integriteten, men det er ikke alltid nok idag. I mengden band og utgivelser denne gjengen har vært innom og holdt på med, er dette trolig en utgivelse som følger opp i samme gate, den vil gjøre bra fra seg og ikke mer. Synd. Men jeg er svært lite feilfri, så prove me wrong og jeg blir kjempeglad!

Gjester? Aha, så bra at du spør. Killing For Company har hentet inn mange musikere for å krydre. Om det var et behov eller for å selge skiva vet jeg ikke, men jeg vil tro det meste av gjestebidragene er noe de lett hadde taklet selv - men fela til Siv Lena på en av låtene, hun fra Lumsk, og noe tangenter (hvorfor de ikke har en fast her vet jeg ikke, det er i bruk på hele skiva) er viktige brikker. Soloer fra et knippe gitarister vil jeg tro handler om kameraderi og kos. Men det er alltid kult, for man har forskjellige stiler, og av og til er det slike små stunts som kan gjøre en låt eller skive en tjeneste.

Her er lista:

 • Per Spjøtvold (Goat the Head/Atrox): keyboards på låtene 1-6
 • Daniel Død Olaisen (Blood Red Throne): lead på Iron Coffin
 • Crawbel (Khold): første lead på God of Malice
 • André Ulriksen (Exeloume): andre lead på God of Malice
 • Øystein Haltbakk (Exeloume): tredje lead på God of Malice
 • Siv Lena Laugtug Sæther (ex-Lumsk): fiolin på Frontal Assault
 • Andrè Krokstad : lead på House of Hades og alle gitarer på låtene 7-9
 • Haakon-Marius Pettersen : keyboards på låtene 7-9

Sterk skive, litt på det jevne, men en god stemning og fin flyt.

7/10

Tracklist:

 1. God of Malice 
 2. Judas Cradl
 3. Iron Coffin
 4. Frontal Assault
 5. Tarturus
 6. House of Hades
 7. The Last Mourning 
 8. Cult Member Corpses
 9. Marching in Step with Death