210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Kite "The All Penetrating Silence"

av yngve

Kite 18Selskap : Sludgelord Records

Release: 08.06.18

Oslotrioen driver i en sludgy og mørk dam.

Og disse fire låtene som utgjør ep-en The All Penetrating Silence er behagelige å høre på, samtidig som de klarer å male disse mørke og tunge lydkollasjene. 

Kite@Facebook

For fans av, hm, dette er for meg mer en sjanger, et sound, enn at de ligner på andre band. Det handler om å arbeide seg opp en monotoni og tyngde som får lytteren til å sitte og vugge fram, og tilbake. Håper jeg :). 

Låtene er ikke umiddelbart noe som nynnes på, ei heller husker jeg titler opp mot de enkelte sporene, men med denne på loop over en tid dreier det seg mer om et soundtrack til en hverdag. Jeg pleier av og til å høre på enten noe slikt eller noe totalt sprøtt hardt når jeg er på et handlesenter, den kontrasten er fantastisk. Slikt sett har Kite oppnådd noe, de kan fungere som en mental utflukt.

For meg ble det første og siste spor som vant kampen om favorittene, og spesielt tittelkuttet er veldig bra. Andre låt ut, Entropic Ruin, falt jeg ikke for. Det var et eller annet med tempoet eller at den lå i et litt annet landskap enn de andre, som fikk den til å falle litt på sidelinja.

En god utgivelse, og veldig gøy å høre norske band som gjør en så utmerket jobb i denne sludgy post-sjangeren. 

7,5/10

Tracklist:

  1. The All Penetrating Silence
  2. Entropic Ruin
  3. Pissingwell
  4. Sin Beyond Sin