C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Legend Metalfest 24 trenger DIN hjelp

av yngve

Legend 24

Festivalen har behov for et bedre billettsalg, støtt opp! Rune derfra stilte opp og kommer med en klar oppfordring.

Legend Metalfest@Facebook

Det har versert en del innlegg på dette i dag, der dårlig forhåndssalg ligger til grunn for en usikker framtid for arrangementet. Om du skal sikkert, kjøp billett nå, ikke vent. Er du på gjerdet, kjøp nå, ikke vent. 

Billetter finner du HER . Det er til info flere deler av arrangementet du kan velge å gå på, noen, eller alle. 

Festivalen skriver følgende i dag: "På grunn av labert billettsalg står Legend Metalfest 2024 i fare for å avlyses. Det betyr at dersom du har sittet på gjerdet og dinglet med beina, er det NÅ du må hoppe ned og kjøpe din billett! Dersom vi ikke får solgt tilstrekkelig antall billetter i løpet av de neste ukene, er vi dessverre nødt til å kansellere."

Hvorfor forhåndssalget er svakt nå synes Rune det er vanskelig å si noe om, men han poengterer at de "…slapp bandene tidligere i år, tidligere enn hva vi har gjort de to første årene. Og likevel har forhåndssalget vært veldig dårlig."

Trondheim har ikke mange slike arrangementer, om noen, dette bør vel folk være med på å sikre om de liker hard metal. Hva skjer om dette forsvinner? Betyr det at det ikke er et marked for noe lignende? Slike festivaler?

"Jeg begynner å lure på om det er marked for en sånn type festival i Trondheim. Trøndere er som kjent trege med å kjøpe billetter, men i år har det vært ekstra tregt. Blir det ingen festival i år, så er jeg ganske sikker på at jeg ikke orker fortsette" sier han, og jeg kjenner nesten sukket hans helt ned til Kristiansand. Og det tærer på. "Det går jo utover nattesøvn, og i verste fall min private økonomi, hvis vi bestemmer oss for å kjøre på og så kommer det ikke nok folk." Og det sjansespillet er ikke noe noen bør gjennomføre. En solid, eller i hvert fall grei, økonomi i bunn før avspark, det er avgjørende. 

Om det dog skulle løse seg, har arrangøren planer for neste år. "Vi har jubileum i Legend Trondheim neste år, og har tenkt å slå litt ekstra på stortromma. Har noen skikkelige godbiter på gang som nå kanskje ikke blir noe av."

Dyrtiden

Er festivalen for omfattende, for dyr, er en mulighet å koke det hele ned for å ikke være avhengig av dagens nivå med driftskostnader og utgifter?

"Jeg føler ikke at det er for omfattende eller for dyrt. Billettprisene måtte opp i år, som en følge av at alt er blitt dyrere. Sånn er det over alt. Å koke det ned til en liten en-dags event er ikke noe alternativ. Trondheim trenger en ren ekstremmetalfestival, selv om det ikke ser sånn ut riktig enda i år."

Rune har i mange år arrangert konserter i Trondheim, hvordan er scenen og interessen for konserter i dag kontra tidligere? "Interessen er stor. Alt vi har arrangert hittil i 2024, har grønne tall. Vi prøvde oss for første gang som arrangør av den norske delen av Wacken Metal Battle i år, og det gikk over all forventning. Der gleder vi oss veldig til neste runde, som for oss i Norge blir i 2026."

Om folk kjøper og kommer, hva kan de forvent seg? Har du tips, eller egne favoritter, som du vet vil gjøre det hele verdt turen?

"Om det blir nok billettsalg og folk kommer, kan vi love en knall festival med bare bra band" lokker han med, og legger til noe jeg personlig er glad i, mulighet til å ikke løpe mellom gigs og misse noe. "Det er lagt opp til at folk skal få nyte alle bandene og samtidig ta seg en pause innimellom, og kanskje handle litt merch eller ta seg en prat med band eller andre i publikum. Vi har planlagt å kjøre en miniplatemesse under festivalen i år. Vi håper at billettsalget tar seg opp og at det blir festival og at miniplatemessa blir gjennomført."

Rune selv gleder seg til å se alle banda, som er et politisk korrekt svar, men han har da noen subjektive preferanser :). "…som egne favoritter har jeg Sovereign, Diskord, Execration, Inculter, Corroder og Asagraum, i tillegg til reunionkonserten med Exeloume. Og ikke minst konserten med sveitsiske Vomitheist. Der tror jeg noen vil bli positivt overrasket."