Karmøygeddon 23 B

Long Night "Barren Land"

av yngve

Long Night 18Selskap: Swiss Dark Nights

Release: Desember 18

Bandets mørke og vakre debutskive er her.

Long Night@Facebook

Vestlendingene, som følger opp en seksspors ep (?) fra 2016, behersker skiveformatet bra. Noen låter kan nok bli litt langdryge, med stilen, stemningen og enkelte av sporene er virkelig bra. Om du liker den lengtende, melankolske og støvete rocken vi kjenner fra band som Sister Of Mercy og ikke minst norske Elusive, vil dette falle i smak. Elusive brukte jeg som referanse sist også, og det er helt klart sterke bånd i og med at Tommy på gitar fortsatt er Tommy fra dette bandet, så kanskje ikke så rart :).

"Lurking at the darkside of rock'n roll. Droning guitars, haunting melodies and deep thrilling gvocals which soar into the ether have all become synonymous with the band from the Northern outpost."

Den låten jeg virkelig fikk under huden var On A Little Snowy Field. Det akustiske gitarspillet der minner om Saviour Machine, og det er aldri feil :). Også et snev av Green Carnation ligger og lurer på denne.

Det lette og fengende drivet som preger mye her liker du eller ikke, men det er unektelig en vakker form for musikk. Denne dype og triste stemmen til Østen (tidligere Tristania), som av og til styrker seg, men som hele tiden tøyles for å opprettholde denne røde tråden som heter musikalsk depresjon. Jeg kan ikke levende se for meg at dette bandet smiler, hadde jeg ikke visst hvem det var :). 

"...I'm waiting for summer to come" synger Østen It's All Gone, og selv om kanskje ikke dette er sommermusikk for de fleste, er det det for meg. Denne låten hadde et preg av Chris Isaak. 

Ikke store bevegelsen egentlig, skiva begynner og slutter i mye av det samme. Det skjer en del variasjon innenfor stilen underveis, og man skal like soundet her, stemningen, for å få uttelling. Men jeg er sikker på at de fleste av dere lesere vil like mye av dette. Det mørke, tristessen, lyden, dette er musikk som ofte appellerer til metalfolk.

Produksjonen er finfin, dyp og melodisk, med fin klang og et lydbilde som kler opp musikken veldig bra.

7,5/10

Tracklist:

  1. East Of The Sun West Of The Moon
  2. The Night's Ablaze
  3. Barren Land
  4. On A Little Snowy Field
  5. It's All Gone
  6. Black River
  7. Cold Light
  8. The Rain Still Falls 
  9. Flickering Lights