Karmøygeddon 23 B

Long Night "Sorrow Returns"

av yngve

D2eb3859ae52fb1a460d75199a1d74b8a5559969Selskap: Black Rider Records

Release: 11.03.16

Trioen er virkelig inne på noe.

Jeg har jo sansen for mørkerocken som av og til kommer vestfra, og om man legger Elusive i potten, er man faktisk ikke så langt unna i å stilforklare Long Night.

Long Night@Facebook

Faktisk er dette en innspilling som Elusive godt kunne ha stått bak. Men, det er enkelte små detaljer som trekker de litt bort fra sine svartskodde kompanjonger, for eksempel denne western-snerten i deler av strengearbeidet. Litt Morricone-groove. En låt som Sorrow Returns, som foreligger i tre versjoner her, er veldig tett opp mot Elusive.

Jeg har jo stor sans for denne stilen, og Long Night har lagt seg helt opp mot den optimale malen for slik gotisk svartrock, denne nydelige, smertefulle, melankolske og triste greia. 

Og linken til Elusive er jo ikke direkte feil, for gitarist Tommy kommer faktisk derfra. Så vet du det, men jeg hadde faktisk glemt det inntil akkurat denne setningen ble skrevet, så det så. He-he. Arni på gitar kjenner vi fra diverse metalband, og som prima plateanmelder her på Heavymetal.no, og Østen på vokal har jo fortid i Tristania. Kremgjeng altså.

Finfine saker dette, dunkelt og nydelig, dette kan du spille for alle, fra de tøffe kameratene dine til bestemor og andre tilårskomne slektninger, du skremmer ingen av de bort. Om det er positivt eller negativt vet jeg ikke helt, men musikken til Long Night er om ikke annet balsam for sjelen, og det trenger alle. 

Vakkert folkens, og trist. Som å ligge med brukket ben i solnedgangen, mens du kjenner hodepinen komme samtidig som en vakker dame kommer mot deg. Eller mann, take your pick ;).

Jeg hadde nok heller ønsket et par ekstra låter enn tre versjoner av den ene, men fem spor er ok det. Variasjonen er der, selv om de jobber innenfor ganske smale rammer. Jeg liker det ihvertfall. 

7/10

Tracklist:

  1. Sorrow Returns
  2. Arkham
  3. Ruins
  4. Tale No Tale
  5. Winter (Lament)
  6. Sorrow Returns (Edit) 
  7. Sorrow Returns (Toxicity-Mix)