Karmøygeddon 24

Madder Mortem "Mercury" (re-)

av yngve

Madder 19Selskap: Dark Essence

Release: 06.09.19

Madder Mortem imponerer med sitt debutalbum, tjue år etter.

Jeg hørte ikke om bandet før på andreskiva, som er fenomenal den dag i dag. Favoritten er dog Deadlands, men strengt tatt har de ikke gitt ut noe svakt. Debuten hørte jeg i sin tid, uten å bli veltet av stolen, men nå med denne remastrede satt det rett og slett mye bedre.

Madder Mortem@www

Hvorvidt det er oppussingen som har gjort skiva freshere vet jeg ikke, om jeg bare begynte med andreskiva og følte den første ikke levde opp den gang, men nå med hodetelefoner og kaffe trygt på plass, er Mercury min venn. 

Det er en herlig doomvibb under det hele, det smaker en del tidlig Third And The Mortal av enkelte spor, hør på Misty Sleep som eksempel og denne tristessefaktoren ligger og kverner hele tiden. 

Og detaljene er det mange av, bassingen på Remnants for ex, denne konstante bassgangen som bare ligger og hypnotiserer. Men det som styrer skuta mest er nok den typiske stemningen riffene og melodiene klarer å formidle. Og den sensuelle og innadvente vokalen til frøken Kirkevaag. Når du lytter blir du mentalt avkledd, og man kan bare ligge og nyte mens bølgene skyller fram og tilbake.  

Et par nyinnspilte bonusspor er her, og et par spor på slutten av skiva som er tuftet på riff liggende fra denne tiden. Alt i alt en flott pakke, som jeg anbefaler selv om du har skiva fra før. Det er i seg selv et bredbeint kompliment. 

Og sjekk ut He Who Longed For The Stars, hvor den formelig drypper av denne flotte Madder Mortem-kontrasten de er så flinke til å bruke.

8,5/10

Tracklist:

 1. Undertow
 2. Under Another Moon
 3. He Who Longed For The Stars
 4. These Mortal Sins
 5. The Grinding Silence
 6. Loss
 7. Remnants
 8. Misty Sleep
 9. Convertion
 10. He Who Longed For The Stars 2019
 11. The Grinding Silence 2019
 12. Renmants 2019
 13. Shadows Coming Home
 14. Vigil

Det er ikke frigitt noen offisielle spor fra denne, men søker du finner du nok :).