Karmøygeddon 24

Mental Disaster "Let The Demon Speak"

av steinar selstø
9a989d27b24632b737d56ac217b4d1704ce782c7

Selskap: Private

Release. 29.11.13

Denne selvgjorte saken på drøye timen er det første fysiske livstegnet fra Kristiansandsbandet Mental Disaster.

Lydmessig kunne dette vært bedre, men uten plateselskap i ryggen er ikke dette alltid så lett få til, og problemet kan da så visst overses. Mer trøkk og røffhet hadde vært ønskelig, musikken innbyr nemlig til det.

Stilmessig har bandet plassert seg i death-/thrash-leiren. Man har punchen, tyngden og brutaliteten fra death metalen, man har råskapen og drivet fra thrashen, og bandet mikser sammen sjangrene naturlig og lett innad i hver enkelt låt. Det hele flyter fint og behagelig, med kurante overganger mellom de ulike låtpartiene. Tempoet er variert skiva gjennom. Også vokalt er skiva variert, da det hele veien veksles mellom dype growls og en skrikende black-variant.

Mental Disaster@Facebook

Enn så lenge faller jeg likevel ikke for Mental Disaster selv om jeg liker variasjonen man kjører på med og til tross for at riffbasert metal som dette anses som positivt her i huset. (Det lydmessige virker antageligvis inn.) Jeg klarer bare ikke å befri meg fra følelsen av at albumet inneholder mye daukjøtt. Skiva varer, som nevnt, over en time. Hadde man kuttet ut halvparten og satt sammen de beste ideene, ville dette kanskje fungert bedre? Det er også forsvinnende få riff og låter som utmerker seg og fester seg i hjernebarken, og noe av det kuleste er noen fete basslinjer her og der, blant annet i Slaughter Rampage og Satans Hell Hounds.

4/10 

Tracklist:

 1. Chaos-Hell 
 2. Rotten to the Core 
 3. Redneck Ape Rape 
 4. Let the Demon Speak 
 5. Prepare to Burn 
 6. Confusion Commence 
 7. Satans Hell-Hounds 
 8. Penetrate the Light 
 9. Dreams of Gore 
 10. The Devil Is Among Us 
 11. The Abdication 
 12. Live in Grief 
 13. The Headless Rides Again 
 14. Slaughter Rampage 
 15. Driven By Hate