Oslo Hardrockfestival 22

Midnight Force "Gododdin"

av yngve

Midnight Force 19Selskap Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 25.10.19

Glasgowbandet kom med sitt andre album i fjor høst. Det kom litt sitt sent på plass, og da tar det tid ;).

Nwobhm var min bølge, og jeg hører mye av dette her hos Midnight Force. Jeg er ikke så keen på denne nye bølgen, retrobølgen, til det er det for mange å holde oversikt på i tillegg til alt annet jeg tar tak i, og jeg er egentlig størst fan av band som skaper og tenker selv, ikke bare kopierer.

Midnight Force har klart en ting, de har tidvis en evne til å låte skikkelig oldschool. Hvorvidt de har jobbet opp dette soundet, eller om det er naturlig, vet jeg ikke. Det var jo som når de norske banda skulle spille svartmetal, og hvor man hadde en mal man kopierte maks. Og brukte det gode utstyret man hadde til å skape en dårligere produksjon enn hva de originale banda gjorde. De jobbet med det de hadde og forsøkte å få det best mulig. Stemning og worship over musikalsk innovasjon.

Litt avsporing.

Midnight Force@Facebook

Det er litt haltende her på Gododdin, det har en sjarm, men det er ikke helt der oppe. Vokalen er bra, den strever av og til med tonene, men som med musikken har den en sjarm. Også soloene er der. Flere ganger er det som om det gjøres bevisst, det å balansere akkurat på edgen av å være for polerte, og at det er helt ok å bølge litt.

Nah, ok dette, men det er for mange slike band nå for meg. For mange bra, for mange greit nok-band og en trend jeg ikke har tid teller lyst til å grave voldsomt i. Men at det er kult at yngre musikere ser tilbake til tiden før de ble født og faller for det gamle og gode? Helt klart. Se bare på en del av de som planker 70-tallets helter. Mangel på nye stiler, nytt tankespinn har i lang tid ført til kopiering og retro heller enn det motsatte. Det gjelder stort sett i film også. 

En låt som Walls Of Acre avslører litt av de svakhetene jeg har vært innom. Sistelåten, tittelkuttet, var bra, men også det skor seg en del på sjarm. Men her var det et driv til tider som jeg synes kledde bandet, og en liten folkrock-touch.

6,5/10

Tracklist:

  1. Eternal Emperor
  2. The Doom of Kiev
  3. In Lindisfarne It Lay
  4. Walls of Acre
  5. Parthia
  6. Covenant
  7. Over the Phantom Sea
  8. Y Gododdin