191230 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Mike Tramp "Nomad"

av yngve

FileSelskap: Target

Release: 28.08.15

Den tidligere White Lion-vokalisten er ute med nytt album.

Ufarlig til tusen, dette kan du spille til folk som liker radiopop, gammeldans og Smokie. Det dreier seg om en relativt tannløs form for rock, hvor mye er sentrert rundt vokalen, og hvor musikken er lagt forsiktig under. Ikke at selve nivået er lavere, men det er arrangert slik at vokalen tar styringen når den er gjeldende. Utover det er ikke bandet veldig framme på scenekanten og frekker seg. 

Dette er et laidback singersongwriter-skive som rett og slett er veldig bra i sin sjanger. Et behagelig lydbilde, en vokalist som smører deg opp som en tiltrengt eu-sjekk, og låter som gjerne kunne ha vært litt mer ildfulle. Men slik er det, Mike Tramp har valgt seg denne Neil Young-ske, litt Tony Carey-ishe, stilen, og det fungerer som gull - om du liker slikt. Og for meg som ikke er så fryktelig glad i den litt nasale puddelvokalen han var kjent for, er et deilig å høre en voksen artist som bruker en litt dypere og behageligere stemme.

Mike Tramp@Facebook

I de beste øyeblikkene fikk jeg virkelig feelen på hva Tramp ønsker å formidle, i de kjedeliste vanket det prøvelser på å trykke next. Sjekk ut High Like A Mountain, en perle, og forhåpentligvis ikke drugrelated :).

7/10

Tracklist:

  1. Give It All You Got
  2. Wait Til Forever
  3. Counting The Hours
  4. Bow And Obey
  5. High Like A Mountain 
  6. No More
  7. Stay
  8. Who Can You Believe
  9. Live To Tell
  10. Moving On