Karmøygeddon 24

Mindtech "Omnipresence"

av yngve

Mindtech 20Selskap: Tri Tech/GORDEON

Release: 13.03.20

Norsk progressiv metal.

Det har tatt tid å høre gjennom denne. Ikke fordi den er så dyp, men det har vært mye som har skjedd, og tiden strekker ikke alltid til, dessverre. Men jeg har såpass mange runder og over såpass lang tid, at jeg føler jeg har landet der jeg er med Omnipresence nå.

Mindtech@www

Metallen er progressiv, ikke at de spiller i så mange rare taktarter, dette er relativt streit metal. For meg låter de som et klassisk metalband som liker litt powermetal og thrash. Og hvor det melodiske snittet veldig ofte er sentrert i vokalavdelingen. Jeg likte denne mye fordi de tøffer seg såpass, at de biter og riffer såpass barskt, og da blir det søte plutselig en bestanddel som fungerer bedre for meg.

En låt som Brahman (hva er det?) har en god del rytmikk som er ganske thrasha, litt Meshuggah-ish, men hvor vokalen og noen av det instrumentale trekker i trådene Tnt hadde etter 87. Jeg er nok mer fan av Mindtech når de tar på seg slagstøvlene og ikke joggeskoene. Det er som oftest et snev eller mye av denne blandingen røff/soft på hele skiva, men hvor enkelte låter vipper i begge retninger. 

En låt som The Journey, til tross for å ha en del hardt i seg, var ikke helt meg. Jeg er ikke så stor fan av den typen koringer. Det er noe i overkant snille powermetal-løsninger :). Men samtidig, på akkurat det sporet motsier Mindtech min påstand om at de ikke er så progga. Solopartiet, hvor inngangen er ganske Maiden, kommer ut i et ganske så progressivt landskap i omveltingen ca. halvveis.

Generelt er dette et album som har en ganske finjustert fordeling på thrasha riff og pompøse vokalmelodier. Sjekk klippet under, og liker du det tror jeg dette fort kan bli et album du liker. Dette er flinke folk, som på en merkelig måte har sydd sammen flere stiler til en velfungerende oppskrift. 

Det er mye tøft instrumentalt her, mange tøffe trommeinnslag og gitarsoloer, og lytter du litt ekstra spiller bassen en tydelig og knall rolle i lydbildet. 

Brahman under er nok en av de hardere låtene. Jeg la i tillegg til en som viser kontrasten.

7/10

Tracklist:

  1. The Path of The Sages:
  2. Part 0 : Innovation
  3. Part I : The Big Question
  4. Part II : The Lotus Eyed
  5. Part III : Unity
  6. Brahman
  7. The Journey
  8. Standing Tall
  9. These Are The Dogs
  10. Through The Veil