Merch Hmno 500x80 Punkter

Møl "Jord"

av yngve

Møl 18Selskap: Holy Roar Records

Release: 13.04.18

Blackgaze, stemninger, desperasjon. Sommermusikk.

Møl@Facebook

Jeg har vært innom bandet tidligere og likt det de hadde å tilby. Nå er Jord ute, og det er nok en skive fylt med velduftende tyngde, melodier og håpløse stemninger, bølger av svart og lengtende.

Black og shogaze blir blackgaze, visstnok. Jeg orker ikke å spa i definisjoner, jeg kjører bandets musikk i kverna og tar det for det den er. Og musikken er vakker og melankolsk, tung, vokalen er skrikende men myk, og følelsene jeg sitter igjen med er en dempende effekt, selv om mye av innholdet på Jord nok er litt extremt for mange. 

Dette er post-blackmetal, en blanding av Deafhaven og Solstafir kanskje? Jeg følger ikke denne sjangeren større, men har da hørt og hører noen utgivelser. Danskene i Møl fungerer bra som det bandet jeg trenger for å tilfredsstille dette kammeret i musikksystemet mitt.

Litt lite variert, selv om slike skiver ikke er tiltenkt akkurat den egenskapen vil jeg tro. Det de gjør gjør de godt, men jeg sitter allikeveligjen med en liten følelse av at om de skulle har truffet bedre, hadde de hatt behov for noe mer. Mer rolige saker, litt alternativ vokal kanskje? 

7,5/10

Tracklist:

  1. Storm
  2. Penumbr
  3. Bruma 
  4. Vakuum 
  5. Lambda
  6. Ligament 
  7. Virga 
  8. JORD