Rockman Hm 2024 500x80

Nattmann "I Uvigslet Mark"

av steinar selstø

Nattmann 23Selskap: Private

Release: 15.07.23

Det er ikke lenge siden Nattmann var ute med sin forrige utgivelse, nærmere bestemt i mars. Da, som nå, var det snakk om en EP med 3 låter.

Nattmann@Bandcamp

Jeg hadde sans for den forrige og dermed dukket forventningene opp. Stilmessig og lydmessig er dette som sist. Dermed var det enten litt svakere låter eller forventningers psykologi som gjorde at jeg måtte bruke mer tid for å få låtene under huden. Brikkene har dog falt bra på plass med tid og stunder. Nattmann viser seg også her som et spennende band med mye å by på. 

Kanskje var låtene på den forrige EP-en litt mer umiddelbare? Emperor-riffet innledningsvis i Dølgsmaal satt med en gang. Totalt sett føles det likevel som om det er litt færre slike partier på denne EP-en, slike man merker seg allerede etter første gjennomhøring. 

Tekstene tar for seg mørke sider av det dansk-norske samfunnet, og tematikken er kledelig mørk til det musikalske uttrykket. Riffingen, vokalen, trommene … alt er åpenbart inspirert av norsk black metal og man kan finne partier som hinter til ulike norske band. Som sist, det er blant annet enkeltpartier her som kan minne om Khold. Summen av leddene føles riktignok ikke regelrett original, men Nattmann har tilstrekkelig egenart.

Det er godt med variasjon i låtene, både tempomessig og innholdsmessig. Styrken ligger i låtskriveregenskapene. Bandet har teft og er gode på å flette inn ulike detaljer. Krydder, som den melodiøse leaden innledningsvis i Efter De Gloende Tenger, løfter låtene betraktelig. Så hender det nok også at jeg blir sittende og drømme om riff som sparker enda hardere og totalt sett føltes den forrige EP-en hakket hvassere ...

6,5/10

Tracklist:

  1. Baal Og Brann
  2. Efter De Gloende Tenger
  3. Dølgsmaal