Oslo Hardrockfestival 22

Nifrost "Blykrone"

av steinar selstø

Nifrost 19Selskap: Dusktone

Release: 18.10.19

Bandnavnet fikk ikke tennene til å renne i vann, men dette låt heldigvis bedre enn forventet.

Andreskiva fra Jølster-bandet viser lovende takter. Så kan man gjerne argumentere med at det er horder av band som har levert lovende saker for så å dø stille hen, og ha rett i akkurat det. Framtida har fordeler vi andre ikke har i så måte. Jeg håper i alle fall Nifrost holder ut, fortsetter å utvikle seg og viser fram enda mer ved neste anledning.

Nifrost@Facebook

Gutta legger ikke skjul på inspirasjonene fra Sogn, og det er for så vidt hørbart. Man er slettes ikke noen blåkopi verken av Windir, Vreid eller andre, men deler av det melodiøse og vokale er umiskjennelig tilhørende band fra dette flotte området vest i vårt langstrakte land, blant annet tydeliggjort i låta Arr.

Musikalsk henter man altså hovedsakelig ideer fra norsk black metal og mikser dette med en porsjon folk. Samtidig innehar man en bredde i uttrykket. Daudsvon har nemlig en del death metal i seg i tillegg. Spennvidden i materialet er nokså stor, fra lynhurtige og intense partier til det mer svingende og catchy der folk-elementene gjerne viser seg tydelig. Det hele er produsert slik at selv ikke de mest ekstreme partiene føles virkelig stygge og fæle. Følelsen av råttenskap og helvete, som er en del av black metalen, finnes ikke her. Deler av vokalbruken, den utstrakt brukte rene mannlige koringen, skaper dessuten en slags kontrast til det mest ekstreme og gjør musikken mer tilgjengelig.

Blykrone er jevn. Det er ingen av låtene her som virkelig sparker, og det er ingen som irriterer. Det føles solid og gjennomført mer enn noe annet. Med andre ord, noen killerlåter savnes definitivt, men Nifrost har et godt fundament å bygge videre på.

6/10

Tracklist:

  1. Prosesjon
  2. Blykrone
  3. Slaatten
  4. Arr
  5. Tvihalden
  6. Varden
  7. Daudsvon
  8. Gamling
  9. Kongestol
  10. Klander