Karmøygeddon 24

OAAHD, trøndersk klassisk rock

av yngve

One And A Half Dog 22

One And A Half Dog slapp nylig singel, sjekk den og info her.

One And A Half Dog@Facebook

Aldersspennet de befinner seg i er 44 til 56, og interessen for klassisk rock vil naturlig ligge nær hjerterota fordi de vokste opp med det. Det hele startet som et prosjekt i 2017, hvor målet var å tilfredsstille egen drøm om å fange bandet på lp, som et soundtrack til gamlehjemmet :). Ingen spillejobber eller promotering var planlagt, men det skulle vise seg å bli annerledes.

Etter et par låtslipp i 2019, som blant annet trigget hundre tusen runder på streamingtjenesten for debutsingelen Fire In The Hole, skjønte kvintetten at det var interesse for det de drev med. Covid la en demper på aktiviteten, men nå ser det ut som om det drar seg tillitt. Fortsatt er bandet der at de slipper enkeltlåter, om det kulminerer til en lp vet de ikke ennå, men ingen konkret plan foreligger nå.

Soundet beskriver de som rock i den bredeste forstand, og tidligere låter har det blitt trukket linjer til via artister som Zeppelin, Sabbath og Priest, og nyere greier som Soundgarden, Pearl Jam, Tool og Alice In Chains

"Inspirasjonen tar vi fra tilbake til 70-tallet og helt opp til de nyere banda som Tool og Rival Sons."

Bandnavnet? One And A Half Dog? "Et par av medlemmene har bikkjer, og levetiden der er ca. ti år. Når vi startet opp ga vi oss selv 15 år til å ferdigstille debutalbumet, altså halvannet hundeliv."

Spotify