Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Octohawk "Animist"

av yngve

Octohawk 21Selskap: Crime Records

Release: 04.06.21

Tunge sko og brautende hardrock.

Octohawk@Facebook

Joda, Octohawk funker som fjell! En tyngre og mer brutal versjon av Mastodon, med like deler stoner og metal som ingredienser. Ørlite tung grunge er også her, jeg hører i hvert fall litt av det mer heavy fra Alice In Chains og Soundgarden i enkelte øyeblikk. Også Tømmermenn er det mye av her, hør bare på 50 sekunder inn i Origin, og si meg at du IKKE hører Svelviks store sønner der :). Og den låta er spesiell, den starter som en dampveivals der jeg nevnte, og mot slutten blir den mer og mer episk og stemningsfull.

Lydbildet er bra, stort, kraftig, og bygger bra opp under dette. Riffene og rytmene er såpass drivende og med et så fett bitt at de trenger et slikt sound. 

Vokalen er grov, ikke growl, men grov. Og med en fet melodiske undertone. 

Redemption var en bra oase, mellom de tunge og mer aggressive sporene, er det avgjørende at slike spor legges inn. Og bare den som kommer rett etter Redemption, Reanimate, er jo blant de mest hissige på skiva. Endringer i rytmikk og litt vri på vokalen her løfter denne opp!

Hele albumet synes jeg var vel verdt å høre flere ganger på, miksen av det dystre, brutale, tung og med inspirasjonene fra Mastodon for eksempel, gjorde seg. Et par låter satt ikke helt, Fericious og Skyward. Hva som gjorde dette vet jeg ikke. De var absolutt ikke svake, men på skiva var det disse to jeg hadde notert i margen, og som var litt til siden.

Trøkket de klarer å fikse på Ancestor likte jeg. Her synes jeg de legger seg opp som en hardere versjon, og også her er vrier på vokalfronten med på å gjøre det mindre monotont. Det grove vokalen er bra, men det var absolutt kløktig å spe på med en ren og dyp melodisk stemme.

7,5/10

Tracklist:

  1. Weather the Storm
  2. Eyes Glowing Red
  3. Iconoclast
  4. Origin
  5. Ferocious
  6. By the Root
  7. Redemption
  8. Reanimate
  9. Skyward
  10. Ancestor