Karmøygeddon 24

Ohmwork, skive (videopremiere)

av yngve

Ny video fra bandet, som slipper skive i morgen. Jeg kontaktet Anders, bandets vokalist og gitarist, og sjekket litt rundt denne låten/lyricvideoen. 

Hvem har laget denne lyricvideoen?

"Videoproduksjon er ofte en dyr affære, og all ære til alle flinke folk der ute som må ta seg betalt. Gjerne blir prisen mer enn hva mange band har råd til. Jeg fant en artist på nettstedet Fiverr, en som kaller seg Flock of Crows. Prosessen fra A til Å og resultatet var vi veldig godt fornøyd med."

Det er tungt og litt dystert, hva vil dere si med teksten?

"Å fortelle en historie, formidle noe som fascinerer meg. I metal kan det nå og da fort bli litt dystert :). HorrorWorks er på mange måter et konseptalbum, med åtte historier der jeg tror mange drar kjensel på flere av dem. Alle, foruten Sleep Killing, som ikke er basert på en kjent hendelse/historie, er tekster fra virkeligheten, eller en kjent myte. Om det er sant eller ikke, hvem vet ..."

Og denne låten, er den representativt for skiva? Eller skiller den seg ut?

"The Octavius er en av de seigeste låtene, og jeg vil si den er representativ, men samtidig har hver låt sitt eget uttrykk. Jeg tror at vi denne gang har fått med et ganske vidt spekter av måter å arrangere låter på, bruk av ulik rytmikk, varierende tempo osv. Men, til syvende og sist er det typisk Ohmwork."

Nå har dere kommet med et par smakebiter fra det kommende albumet, hvordan har tilbakemeldingene vært så langt?

"Gode. Nå har de fleste bare hørt singelen Sleep Killing, en rett-fram-låt på 3 minutter. Mange har likt den. Albumet har mye mer å by på! De få som har fått muligheten å lytte på alle låtene har vært veldig positive. Jeg tror dette er et album som man må bruke tid på. Det vokser for hver runde i spilleren."

Ohmwork 19 Video Screenshot

***

Nyhet fra 26.08.19:

Pass deg for å sovne...

Bandet slipper sitt nye album 'HorrorWorks' på Rob Mules Records trettende september, og dette er en fredag :). Første singel er 'Sleep Killing', som har vært ute i noen dager nå.

"Sleep Killing er en relativt kort låt, men innholdsrik liten rakker fra powertrioen Ohmwork fra Tromsø. Med slepende riff, småsint vokal, og bakpå og tunge-som-faen-trommer som driver låten framover, er dette en passelig inngang til albumet HorrorWorks. Og ja, dette er å betrakte som en liten smakebit - det er så mye annet kult å finne på HorrorWorks!"

Skiva kommer digitalt og på lp (gatefold).

Ohmwork@Facebook

Ohmwork 19