Omstreifer slår med berghammeren

av yngve

Folkrock/-metal/prog er sjangeren.

Beklageligvis er det noen mailer som skvises nedover og havner litt i gjenglemtkassen, men nå fikk jeg ihvertfall ryddet litt og lagt ut info om dette bandet.

Omstreifer@Facebook

Ep-en 'Bergtatt' kom ut 29. juni, første singel så nattens mørke i midten av mai. Du sjekker ut tittelkuttet under her, alle fire ligger tilgjengelig på Youtube .

"Omstreifer er et band fra de dype skogene i Hedmark som spiller en krysning mellom metal og prog. Bandet henter i tillegg inspirasjon fra norsk folkemusikk og norsk feletradisjon.

Omstreifer velger å synge på norsk for å vise sitt sanne jeg. Vi ønsker å være oss selv og vi ønsker ikke å emulere engelskspråklige artister. Verden mister flere og flere farger for hver dag som går, så vi ønsker heller prøve å gi verden flere farger i stedet for å bidra til at verden blir mer og mer ensfarget. Navnet Omstreifer kommer av at vi som band ikke føler oss bundet av noe. Vi føler oss frie til å gjøre hva vil og streife rundt i den musikalske verden og ta inn det vi selv ønsker.

I 2020 består Omstreifer av Gaute Sødal Skullerud (vokal og bass), Ole Fredrik Bratberg (vokal og trommer) og Steffen Kolstad (gitar).

Berghammer er Omstreifer sin debut-EP, og inneholder sangene Berghammer, Isøde, Meander og Rommets Vord. Denne EP'en var starten på alt, og vi hadde egentlig ikke helt et klart bilde på hvem vi var eller hvordan det endelige resultatet skulle høres ut. EP'en skildrer derfor litt forskjellige temaer som religion, menneskelig grådighet, depresjon og at det er håp selv i mørke tider."

Omstreifer 20