Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ørland Rockfest 2019 (31.08.19)

av yngve

Ørland Rockfest 19Om ikke superlenge går Ørland Rockfest av stabelen, på Brekstad, og på Ørland Kultursenter. Blant artistene som kommer finner vi Masterplan og Pyramaze, så vel som norske Mindtech. Åtte band skal på scenen for å skape liv, dette bør du få med deg. Jeg tok en prat med Christer Harøy for å få litt info.

Så var det snart klart for festival mister. Brekstad er ikke verdens navle, men det er, om jeg ikke husker feil, en flyplass der? Hvordan kommer folk seg dit om de synes lineupen trigger bra?

"Jo, det stemmer det. Vi har en sivil lufthavn her, og billetter kan bestilles gjennom selskapet Airleap, sjekk HER .

Brekstad, hvor festivalen avholdes, ligger kun 50 minutter med båt fra Trondheim, 2,5 time med båt fra Kristiansund, 1 time med fly fra Oslo eller eventuelt ca. 2 timer kjøring fra Trondheim, 2 og en halv time fra Steinkjer.

Og Værnes lufthavn (Trondheim)er jo også et alternativ, hvis man kombinerer det med hurtigbåt eller leiebil.

Hvilke muligheter!!!!!!"

***

  • Mindtch
  • Maraton
  • Masterplan
  • Mother Of All
  • Pyramaze
  • Sandberg
  • Seventh Wonder 
  • Tragediens Trone

***

Og lineupen, hva ligger til grunn for valget av band? Er det personlige favoritter?

"Bakgrunnen for bookingen er litt sammensatt. Først og fremst ville jeg booke band som ikke har besøkt Midt-Norge tidligere; i alle fall når det gjelder headlinerne. I tillegg har vi en kapasitet på venue som ligger på mellom 600-700, så jeg ønsker en lineup som kan fylle salen. Men det legger også premissene økonomisk i forhold til billettsalg og sponsormuligheter. 

Samtidig ønsket jeg å booke en lineup som favner bredt på den ene siden, men også tilby noe for enhver smak, fra det melodiøse til det mer brutale og mørke. I tillegg har jo bekjentskaper i banda gjort det greit i forhold til booking. 

Alle er personlige favoritter. Jeg synes det er stor stas at vi har klart å få samlet disse banda på en kveld."

Sandberg 18Hvorfor valgte du, og hvem andre?, å stelle i stand dette på et relativt ukjent sted? Hadde det ikke vært lettere å gjøre dette i Trondheim? Jeg vet jeg nok er på tynn is her, hehe, men tanken på å få nok folk til å tatt turen ut? Eller er det nok folk i omegn?

"Valget gav seg på en måte selv, i og med at jeg jobber som leder for arrangement og booking ved Ørland Kultursenter. Vi har fantastiske lokaliteter, hotell i samme bygg. Transport til Brekstad er godt tilrettelagt, med hurtigbåtkai 17 meter fra venue, lufthavn 5 minutter fra venue og fergekai 400 meter fra venue.

På en måte hadde det kanskje vært enklere å arrangere en sånn type festival i Trondheim, i og med at omlandet og publikumsgrunnlaget er større der. Men det har aldri vært et alternativ. Det er her jeg jobber, og vi eier lokaler, teknikk, bar etc. selv.

Vi håper jo at lineup-en er såpass eksklusiv at vi skal klare å trekke folk fra hele regionen. Og man håper jo at folk fra hele landet kan se dette som et godt alternativ til en festivalhelg."

Har dere fått med kommune/Fylkeskommune etc på laget? Eller er det pur ideologi og egen lommebok som gjelder?

"Vi er jo et kommunalt foretak, og har fått med lokalt næringsliv på laget. Sammen med billettinntekter håper og tror jeg vi skal klare å få dette til å gå. Det er det kommunale foretaket som står bak arrangementet, så det går ikke av min personlige lommebok, men det er klart at hvis denne festivalen skal være liv laga, må vi få endene til å møtes."

Ser du for deg dette som et arrangement som skal vokse, som kommer til å følges opp uansett utfall i år? Eller tar dere dette år for år?

"Håpet mitt er at vi etterhvert skal bygge ut festivalen til 2 dager. Vi prøver med en dag i år, for å sjekke temperaturen. Vi hadde besøk av Geoff Tate her i fjor, og det ble en massiv suksess, så vi vet det er mulig.

Det er klart at hvis vi går oss på en kjempesmell i år, sitter det langt inne å kjøre på igjen til neste år, men ut i fra billettsalget så langt, ser det meget lovende ut. Men vi er nødt til å ta det år for år."

Det er jo et relativt fokusert valg av band, stilmessig, er tanken at det er power- og progmetal som i hovedsak skal dominere plakatene?

"Egentlig er det litt tilfeldig, men en kombinasjon av at jeg ønsket band som ikke har spilt i Midt-Norge tidligere og bekjentskaper gjorde at vi endte med denne lineup-en. Samtidig er det vel denne sjangeren jeg står i sjøl og kjenner best til. Hvordan eventuell booking til neste år blir, gjenstår å se :)."

Du kan kjøpe billett HER .