Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Ottone Pesante "DoomooD"

av yngve

Ottone Pesante 20Selskap: Aural Music

Release: 18.09.20

Tredje album fra blåserne fra Italia.

Ottone Pesante@www

Og denne gangen har bandet vridd på brygget sitt, og leverer et mørkere og ikke så frenetisk album. Bare hør på låten under, som har vokal, bandet er til info et instrumentalband, stort sett. Sist hadde med seg fyren fra Cattle Decapetation på en låt, her har de dratt med en dame, som jeg ikke har info på hvem er. Det dukker også opp noe skrik/coregrowl på Serpentine Serpentone.

Det er et mer behagelig band denne gangen, i mangel på en bedre forklaring. De har lagt seg ned og er mer fokusert på et mørkt dyp, og hvor blåseinstrumentene er mikset litt ned, selv om det hist og pist fortsatt dukker opp sprø tubagreier :). Du bør vel helst sjekke dette ut selv, men er du åpen for fete greier, og fra ett av de mer innovative banda vi har nå i dag, kan det jo være dette funker?

Det er også gjort plass til kortere snutter, og partier der jeg hører en del cinematiske greier, som krydrer veldig bra.

Jeg likte dette, og har fulgt de hele veien. Sist ga jeg de 7,5, og jeg føler de ligger der fortsatt. Selv om jeg liker denne nye bedre, er det ikke et band jeg føler vipper opp til åtteren, ennå. 

Ser man på dette bandet på papiret, vil jeg mene det fort kan virke litt sprøtt. Men er du åpen for noe nytt, liker litt prog, blås, extremmetal og dyster innpakning samlet i en suppe? Hvorfor ikke? Hopp av det trygge toget og hiv deg inn i det italienske forblåste landskapet.

7,5/10

Tracklist:

  1. Intro the Chasm
  2. Distress
  3. Tentacles
  4. Coiling of The Tubas
  5. Serpentine Serpentone
  6. Ocean on a Eco
  7. Grave
  8. Strombacea
  9. Endless Spiral Helix
  10. End Will Come When Will Ring the Black Bells