Karmøygeddon 23 B

Pain Of Salvation "In the Passing ..."

av yngve

Press Cover 01Full tittel: "In the Passing Light of Day"

Selskap: Inside Out Music

Release: 13.012.17

Dette var en behagelig overraskelse.

Nå er ikke jeg en av de som har fulgt bandet tett, men har hørt en del, det meste, i årenes løp. Mitt første møte var på Remedy Lane, et svært bra album, da hadde bandet allerede kjørt på noen år. Det er ganske stort sprik på mye av det Pain Of Salvation har gjort fra de vred om tenningsnøkkelen og til i dag,men samtidig er det en rød tråd.

Det jeg dog bemerker på denne siste er at det er den første skiva som har krøpet under huden på meg siden Scarsick, selv om Roadsalt-utgivelsene også hadde mye tøft. Mye tøft når jeg tenker meg om.

Pain Of Salvation@Facebook

Skiva har elementer som stoppet flyten, som punkterte litt av den følelsen jeg fikk - men ballongen blåser seg fort opp igjen og luftmengden er intakt i det meste av spilletiden. Det er lagt mye tanke og hjerte i disse låtene, som har alt fra bøttehard rock, som grenser i å være metal, til de sarteste blomstene, via håpløse og lengtende skrik.

Det er poengløst å begynne å analysere et slikt album for mye, dette er et band og en skive lytteren modnes med, og som åpner seg etterhvert, mer og mer. Det som kan sies er jo at når man ser denne bølgen av moderne band, som våre egne Leprous er en del av (men kom tidlig inn i), er at Pain Of Salvation la et grunnlag som jeg kan høre igjen i enkelte nye band. Men vi kan også bevege oss i å la seg inspirere-delen, for det er små drypp av det Anathema og Katatonia klarte å vri seg over mot når de la av seg det tidlige og røffe uttrykket.

Karakteren er ok høy. Hvor denne havner senere tror jeg har mer med følelser og personlig kobling å gjøre, hvordan man selv knytter bånd, enn poengsummer og karakterer. Det blir gøy å se, men jeg har et lite dessverre i tankene i forhold til at min verden går framover, musikken havner på et bevegelig samlebånd som ikke gjør det så lett å stoppe opp i hverdagen. Det gjør også alle disse dustegreiene vi sitter og trykker på, og som stjeler for mye tid. Pain Of Salvation er en liten oase i samfunnet i dag tror jeg, nå har du ihvertfall fått et tips.

8/10

Tracklist:

  1. On a Tuesday 
  2. Tongue of God 
  3. Meaningless 
  4. Silent Gold 
  5. Full Throttle Tribe 
  6. Reasons 
  7. Angels of Broken Things 
  8. The Taming of a Beast 
  9. If This Is the End 
  10. The Passing Light of Day