Karmøygeddon 24

Pigeon Lake "Barriers Fall"

av yngve

Cover, Pigeon LakeSelskap: Workhole Death

Release: 12.05.17

De norske progressive metalhuene er ute med nytt album.

Og dere som husker forrige skive, Tales Of A Madman, minnes kanskje referansene? Opeth, Solefald og Riverside? Det var ihvertfall trioen jeg brukte til å summere litt av det Pigeon Lake delte musikalsk landskap med. 

Pigeon Lake@Facebook

Anmeldelsene jeg har lest peker mot at det er et album med livets rett, og den jeg leste sist bruker mye tid på å skrive opp og i mente om låter og dybdeinnsikt. Jeg har dessverre ikke luksusen til å gjøre slik, pluss at det er mange år siden jeg kunne bruke så mye tid på å dvele ved et album. Dessuten, jeg lytter MYE, og skriver heller en redusert utgave hvor jeg håper at musikk og enkle kår skal friste deg til å sjekke ut banda jeg jobber med.

Pigeon Lake har denne gangen utviklet seg litt bort fra å være et band som minner om andre, og har opparbeidet seg et jevnere uttrykk og noe som er litt særegent. Men fortsatt er det ikke et band som spikrer en stil, dette er musikk som er tuftet på allerede eksisterende utgivelser. 

De har ennå denne kornstasfylte blandingen som grunnmur, der de fletter sammen hardt og mykt, melodiøst og groovy. Disse bestanddelene brukes også vekselvis, og det er her jeg liker det best, når de går fra noe metal og intenst til det sarte og vakre. 

Pigeon Lake imponerer med Barriers Fall, ikke bare fordi det er et solid steg opp fra debuten, men fordi albumet er så godt støpt. Det er en mye mer tydelig helhet nå enn tidligere.

Liker du Katatonia, kanskje litt av denne følelsesladde og melankolske metallen, rocken, med progressive drypp, synes jeg du godt kan sjekke ut Pigeon Lake, de er absolutt et band som klare rå hevde seg blant de større innen sjangeren. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Ragnarok
  2. Lyra
  3. Barriers fall
  4. The Futility of You
  5. Hide and Seek
  6. Sunder
  7. A Familiar Problem
  8. Perfect Place
  9. Let’s Pretend