Plain "S/T"

av yngve

Cover170x170Selskap: Private

Release: 17.04.15

Norske Plain er et annerledes band, men de opererer dog i et kjent landskap.

Det er en stor form for rock dette, med metal godt innsydd i foret. Noe vipper over i å være en litt røffere utgave av El Caco, mens noe kan forklares med taggen grunge. 

Plain@Facebook

De beveger seg en del, noe er mørkt og hardt, noe er lettere i uttrykksformen. Jeg fant bandet lettest å like når de var litt mørkkledd, og siden ikke alle låtene var der, ble også opplevelsen litt splittet. Vokalen endret seg underveis, de bruker både en litt skrikete form, og en renvokal som ligger veldig fint på plass, denne variasjonen tjener Plain godt på. 

Litt av musikken, som jeg altså har forklart som både røff rock og grunge, har også et stoner-element over seg. Nå begynner du kanskje å få en liten tanke på hvor de er i sjangerjungelen? I enkelte av låtene fikset de fint å kverne litt, det liker jeg. Du vet, når et band maler og kverner, når du som lytter bli litt hypnotisert - slike riff liker jeg godt. Det var disse låtene jeg falt for, da snakker vi Son, Outside, Save Your Leaves og Waste.

Skiva ble litt todelt for meg, men liker du rock av denne typen, er nok en større andel av spilletiden fungerende for deg. Jeg setter en karakter som er litt svak, men jeg kjenner alltid etter på magefølelsen, og denne må ligge på sekseren.

6/10

Tracklist:

  1. Son
  2. iSLEEPER
  3. Ladder
  4. Down and Under
  5. Roadrunner
  6. Outside
  7. Some Child
  8. Save Your Leaves
  9. Waste
  10. Flipside