Karmøygeddon 23 B

Porten er åpen

av yngve

Sinsid Album 20

I min anmeldelse av Sinsids nye album skrev jeg blant annet: "De har strippet det ned til en rå og enkel form for metal. Man har band som kjører på kopimaskinen og selger retroforståelse av det som en gang var. Så har vi band som Sinsid, som ikke bryr seg en pøkk om noe og er gamle nok til å ha opplevd den gyldne æraen på 80-tallet."

10 låter med 80-talls heavy metal i all enkelhet, som et godslokomotiv, røft, tøft og jordnært.

Det var svaret jeg fikk sist på hvorfor folk skulle sjekke dere ut. Det er egentlig kledelig nå også, er du/dere enig?

"He-he, ja, det er bare endre det til 9 låter denne gang da, og ja, jeg vil vel si at vi er i samme gate denne gang også. Den største forskjellen er vel at vi har brukt forskjellig studio og mastring enn forrige gang, og det ble like bra etter min mening, men kanskje litt rundere lyd på denne. Ellers vil jeg jo påstå at vi nå er mer etablert og har funnet vår lille nisje, så selv om det ikke er i den aller hardeste gata, er det likevel litt 80’s old school metal følelse rundt låtene våre."

Pitch Black er selskapet også denne gangen, hvordan har samarbeidet vært med kypriotene? Det må jo være greit siden de velger å fortsette samarbeidet på denne nye skiva?

"Stemmer, jo jeg synes samarbeidet har gått utmerket. Det ble egentlig bare en selvfølgelighet å fortsette med PBR på plate nr. 2, vi har en veldig god dialog og deal der. Vi gjorde derfor da heller ingen forsøk å fiske rundt hos noen andre."

Hva har skjedd her hjemme da? I de to årene pluss siden debuten kom? 

"De siste 2 årene har egentlig vært produktive, vi skulle gjerne hatt noen flere livegigs, men får ta det igjen nå i denne runden, så snart restriksjonene åpner litt. Mesteparten av 2019 gikk jo da til å produsere denne skiva. Og vi var faktisk klare med å gi ut denne skiva i april, men alt ble utsatt noen måneder på grunn av corona."

Og er dere et band som har mistet noe/gått glipp av konserter i kjølvannet av situasjonen vi er i med smitte og drit?

"Eh, JA! Vi skulle hatt releasekonsert nå snart, men den blir dessverre utsatt. Likevel skal vi ikke klage, for oss er jo ikke dette inntektskilden vår, så jeg føler mer for andre band som livnærer seg på å spille ute. Er ikke så my annet å gjøre enn å tilpasse seg situasjonen og jobbe med ny musikk :)."

Sinsid@Facebook

Hvordan var innspillingsprosessen denne gangen? Jeg har ikke sprettet skiva ennå (takk!!), spiller bare promoen for tiden, så jeg har ikke fått infoen på hvor og hvem som deltok. 

"Joda, bare hyggelig :). Den ble spilt inn hos Green-Engine Studio i Skudesnes, som drives av Tom Pole-Kerr. Han spiller også i Reism og er lydmann for Einherjer, så han kan sakene sine godt. Vi hadde en meget vellykket innspilling der. Videre ble den sendt til Sverige for mastring hos Magnus Lindberg Productions, som ble anbefalt av Tom. Som nevnt er det litt annen lyd på denne, men jeg føler vi har gått et steg i rett retning."

Det virker som om skiva følger debuten ganske greit, at den ligger stort sett der dere var. Et par av låtene kan virke å bevege seg litt, men det dreier seg om klassisk metal uten det store fiksfakseriet. Om det er noe som har endret seg, for dere, hva er forskjellene mellom denne og debuten?

"Ja, om du spiller av Enter the Gates rett etter Mission from Hell, hører du greit at det er SINSID. Største forskjellen er vel som nevnt lyden, ellers holder vi oss stort sett til basic. Dersom du liker catchy refreng, vers og herlige soloer, er du i samme gate som vi liker å holde oss :)."

Les anmeldelse av skiva HER .

Tekstene framstår umiddelbart som muskel og metal, men er det noe bak de erketypiske titlene og det jeg plukker opp? Er det noe dere vil formidle utover å være metal så det holder?

"Men muskel og metal hører jo sammen vettu, he-he :). Noen av tekstene har vel litt mer betydning enn andre, men jeg foretrekker å ikke pushe for mye på lytterne. Jeg har selv ikke vært så opptatt av meninger andre låtskrivere har om hva tekstene betydde for dem, jeg har heller vært mer opptatt av mine opplevelser og betydninger av låtene jeg har hørt opp gjennom årene. Derfor lar jeg heller lytterne få lage sine egne meninger :). Et godt eksempel på det er jo Skid Row og 18 and Life, den viste seg å bety noe helt annet for bandet enn hva jeg har oppfattet i 30 år :)."

Coveret er både likt og ulikt debuten, det er samme fyren, bare at han nå har gått inn gjennom en port. Hva legger dere i coveret og tittelen? Og er det en sammenfattende tanke på de to skivenes forsider?

"Mja, altså det er jo samme krigerfiguren som kommer igjen her, han ble satt sammen som halvt viking og halvt sikh, og var ment til å komme igjen i forskjellige settinger på kommende albumer. Der denne gang ble han presentert i henhold til tittelen på albumet."

Bilde, fotograf: ukjent

Sinsid 20

Og metal i 2020 er ikke synonymt med Sinsid, ikke for de yngre i hvert fall. Og mange av de eldre følger greit med på nyere saker, og hvor band og stil har blitt annerledes enn det var. Hvordan er det å være et såpass traust og streit metalband i jungelen av det som utgjør metalscenen i dag? Er det bare fett? Eller er det en følelse av falle litt bakpå i kampen om kunder, platekjøpere, fans? Og bryr dere dere om det i det hele tatt?

"Nei, jeg følger aldri trender i noen sammenheng, så bryr meg fint lite. Vi lager musikk som vi liker og spiller den for de som vil høre, enkelt å greit :).

Følger dere selv med på utviklingen i metalscenen da? Alle disse nyere vriene og stilene som kommer?

"Jeg var veldig ivrig i å finne nye band tidligere, da snakker jeg 20-25 år tilbake. Jeg husker veldig godt første platen til Amon Amarth, Hammerfall og Sabaton..., deretter Battle Beast og Powerwolf. Men de siste årene har det dabbet litt av med tanke på å følge med utviklingen av nye band/musikk. Nå setter jeg heller på en god gammel Twisted Sister-plate, Running Wild, WASP eller Manowar."

Hva slags feedback har dere fått så langt? 

"Så langt har det faktisk vært meget positivt. Vi hadde en større promodeal denne gang, og den har vel nettopp startet, så vi regner med at det dukker mer feedback opp de kommende ukene, spesielt etter plateslippet (18. september). Men selvsagt, du finner ingen som liker alt, så noe kritikk vil det jo alltid være."

Man takker og bukker, det er veldig kult at dere stiller opp her hos Heavymetal.no 😊 Noen avsluttende ord, merch, linker? Her er stede tå legge igjen alt slikt:

"Bare hyggelig! Som alltid, sjekk ut platen og følg oss på sosiale medier."

Sinsid@www