Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

Pretty Maids "Kingmaker"

av yngve

Kingmaker 38798510 Selskap: Frontiers

Release: 04.11.16

Ikke kjøpt nye Pretty Maids sier du? Og du liker heavy metal?

Come on! :) Dette er et band som alltid har levert, og har en fantastisk balanse mellom det å være hardrock med meldisk snert og et metalband. Styrken danskene har, og har hatt, er nettopp dette; at de aldri blir for snille, at de alltid har denne rufsete og tunge føringen i bånn, og at de setter melodier og sterk låtsnekring på førsteplass.

Pretty Maids@Facebook

Jeg har vært fan siden starten, eller, når de kom ut med Red, Hot And Heavy, før det var de vel mest et lokalt dansk band vi ikke plukket opp oppe i trønderlagen som guttunger :) (nå skal det sies at det nok var Future World som virkelig fikk meg på snøret). Og siden den gang har de, med enkelte unntak, kun levert gulllåter og - skiver.

Denne nye, Kingmaker, er gjennomsyret av kvalitet, akkurat den søtladne dosen de trenger, akkurat den tyngden de må ha - og akkurat det fokuset på refrenger de er så flinke til. Men det kule her, hvor mange svikter, er at Pretty Maids legger like mye arbeid rundt refrengene, det er ikke bare slik at det bygge med sånn halvveise greier og at refrenget tar det i mål. Her er det veldig ofte låter som har en rød tråd av kvalitet hele veien gjennom. 

Et par svake spor etter min smak, Face The World for eksempel, men tittelkuttet, King Of The Right Here And Now og Bull's Eye, makan, prima.

I like, I like a lot. 

8/10

Tracklist:

 1. When God Took A Day Off
 2. Kingmaker
 3. Face The World
 4. Humanize Me
 5. Last Beauty On Earth
 6. Bull's Eye 
 7. King Of The Right Here And Now
 8. Heavens Little Devil
 9. Civilized Monsters
 10. Sickening
 11. Was That What You Wanted