Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Razorbats, ny lineup

av yngve

Razorbats1 5501 × 3673 Photographer Yngvar SørensenBandet imponerte med sitt debutalbum, frisk hardrock med en fantastisk 70-tallssmak og driv. Nå har bandet endret på materien, og det foreligger ny lineup og ny musikk om forhåpentligvis ikke så lenge.

Bandbilde, fotograf: Yngvar Sørensen

Kjetil på gitar sendte over litt detaljer og et infointervju, og da er man jo fet og deler.

***

Etter et turbulent halvår med store utskiftninger, kollaps i plateinnspilling og uenigheter er Razorbats endelig tilbake for fullt med ny lineup!

Razorbats er et internasjonalt anerkjent rockeband, som for sitt debutalbum Camp Rock ble hyllet av musikkjournalister over hele Europa, Australia og USA for deres unike evne til å kombinere klassisk hardrock med popwerpop og punk på en imponerende og nyskapende måte.

Bandet debuterte med P3-listede Born in Blood i 2014 og har på kort tid gått fra å være en hemmelig skatt for de få innvidde til å dele scene med Dandy Warhols og Rise Against, og gjennomføre sine første turnéer i Skandinavia og UK. Singelen Kids of the 70s fra Camp Rock ble plukket opp av flere radiostasjoner i Europa og college radioer i USA, i tillegg til av P13 i Norge. Skiva ble kåret til årets beste utgivelse av amerikanske Glitter 2 Gutter og var inne på topplisten til flere andre magasiner og webziner verden over.

Razorbats mistet under innspilling av ny plate både vokalist Even Berg og bassist Stig Sætevik. De nye medlemmene er Paul Vercouteren (Hollywood Vampires/Virginia Hill) på vokal, Asle Tangen (Babylon Bastards/She Said Destroy) på gitar og Christoffer Haugerud (Kill City Bandits) på bass.

Den nye lineupen blir i sommer å se på Gjerstad Rockfestival 30. juni og Raumarock 5. august.

Hva skjedde?

Kjetil F. Wevling (gitarist/låtskriver): "Vi var faktisk nesten i mål med ny skive, da vokalist Even Berg sa han dessverre måtte gi seg. Han oppdrar en unge alene og med suksessen til Camp Rock og alle planene vi hadde for fremtiden, ville det bli umulig å kombinere. Det kom strengt tatt ikke som noen overraskelse og det var selvsagt riktig avgjørelse, men det satt jo bandet i en litt vrien posisjon.

17352017 634822116728165 1223887828471869186 NEven er en ganske så unik vokalist, så vi visste at det ikke ville være mulig å finne en direkte erstatter. Vi hadde litt uenigheter om veien videre og bassist Stig Sætevik forlot bandet rundt samme tid. Så vi tok juleferie med en halvferdig skive og et halvt band. Akkurat da var vi veldig nære på å bare oppløst bandet."

Hvordan gikk dere frem for å finne nye folk?

Kjetil F. Wevling: "Jeg kom til å tenke på et band jeg var veldig fan av for noen år siden, som het Hollywood Vampires. De hadde en helt fantastisk vokalist og frontfigur, dritfet stil og var et av få band som også klarte å backe det opp med bra låter. Etter at jeg kom på Paul, klarte jeg ikke å se for meg noen andre som ny vokalist i Razorbats. Han var perfekt! 

Vi tok noen øl en kveld og pratet ut om alt av ønsker, ambisjoner, drømmer og fant ut at vi var veldig på bølgelengde, så det var en no-brainer for vår del i hvert fall. Paul visste at vi også var uten bassist, så han tok med seg Christoffer, som på den tiden spilte i Kill City Bandits. Etter tre timer og dugelig mengder øl var det plutselig et Razorbats igjen, og vi satte i gang med å gjøre ferdig skiva.

Allerede den første kvelden hadde vi bestemt oss for å få med en gitarist til for å kunne gjenskape låtene bedre live og gjøre Thin Lizzy-twin-leadgreia. Ingen av de vi kjente fra før av funka, så vi annonserte og hadde auditions. Asle hadde de rette musikalske referansene, spilte veldig bra og hadde masse drive og ambisjoner, så det var ingen tvil om han var rette mannen. Folk kommer til å få sjokk når de hører oss. Det låter rett og slett skremmende bra!"

Hva var det med Razorbats som gjorde at du ville bli med?

Paul Vercouteren (vokalist): "Jeg be med i Razorbats fordi jeg hørte referanser til veldig mye av 70-/80-talls rock, punk og glam som jeg digger. Tempo, trøkk og fengende melodier. Kjente at her kunne jeg bidra på både vokal- og showfronten! Bare å sette inn høygir!"

Hva var ditt inntrykk av Razorbats før du ble med til bandet?

Christoffer Haugerud (bassist): "Jeg var fan av bandet, så jeg visste at det var et råtøft band som spilte dritkul melodisk rock’n roll. Jeg har vært keen på å bli med i bandet helt siden jeg flyttet til Oslo for 3 år siden, så jeg håpet at det skulle komme en mulighet og ble utrolig glad da det plutselig gjorde det for noen måneder siden."

Razorbats@Facebook

Hvordan har det vært å bli med i et band i så store endringer?

Asle Tangen (gitar): "Det å begynne og spille i Razorbats under så store omveltninger har vært utelukkende inspirerende og positivt. Etter de første jammene med bandet skjønte jeg at dette brygger opp til noe stort. En kombinasjon av musikalitet, felles forståelse for bra musikk og ambisjoner som drar i samme retning gjør at Razorbats anno 2017 låter eksplosivt og fantastisk. All ære til Kjetil og Knut som har gjort en solid jobb i å finne de rette personene til og ta Razorbats videre. Vi prater samme språk og alle ønsker å bidrar til og gjøre Razorbats bedre. Det har gjort denne endringen til en sann fryd. Bandet har et vanvittig driv, vi låter dritbra sammen og det føles rett og slett helt fantastisk å være en del av."

Hvordan har det fungert så langt med de nye gutta?

Knut S. S. Wettre (trommer): "Helt strålende! Det blir på mange måter et nytt band dette her ,og de nye gutta har alle tilført bandet noe nytt. Paul er helt rå og har tatt flere av låtene på skiva vi jobber med til et helt nytt nivå, siden han er en annen type vokalist enn Even. Chris er en gud til å kore i tillegg til å være en god bassist, og Asle er stødig som få. Det er rett og slett jævlig moro å spille i Razorbats om dagen!"