210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Ruins Of Elysium "Amphitrite..."

av yngve

Ruins Of Elysium 21Full tittel: "Amphitrite: Ancient Sanctuary In The Sea"

Selskap: Private

Release: 15.02.21

Symfonisk, episk og power.

Bandets tenor, Drake, kontaktet meg etter å ha blitt oppmerksom på Heavymetla.no etter sin gjesteopptreden på norske Moonscapes nye skive, Entity part. II.

Ruins Of Elysium@Facebook

Jeg er ikke der at jeg spiller mye av denne typen metal, dette er for dere som liker fantasypower og flust med variasjoner i stemninger og instrumenter. Selv forklarer de det slik:

"Between all this celebration of cultural diversity, there is a soundscape inspired by New Age music, Enya, effects and vibrations that resemble the sea, the melancholy of the ocean and unexplored sanctity of the seabed, but of course not losing the epic, majestic and heavy sound Ruins of Elysium is known for."

Enya tenkte jeg faktisk på før jeg leste det :). Det veksles mellom vakre og romantiske/gotiske partier til fantasy og powermetal. Det virker som om de bygger og arrangerer litt som en historie, dette er ikke et knippe låter i den typiske stilen.

Noen ganger blir det for søtt, noen ganger fyrer de av slik at jeg får foten, noen ganger blir det for mye, noen ganger kommer variasjonene inn og brekker opp akkurat i tide. Det er 75 minutter med musikk, så det er en del å gape over. Jeg har ikke hørt hele skiva i et jafs, jeg har hørt i flere porsjoner. 

Hvorvidt du liker lsikt eller ikke, dette er et resultat av mye jobb, og i sin stil er det egentlig lite å utsette noe på. Det er søtladent til tider, pompøst, det er nær grensen til folkemusikk og pop, og en smak av noe som minner om et soundtrack. 

Helt ok for meg, men ikke noe jeg favoriserer selv. Karakteren gjenspeiler dette, er du fan av slik musikk kan du med letthet hive på ett poeng. Favoritter ble annerledeslåten Okami, Mother Of The Sun, som har elementer av noe jeg likte, og Leviathan, begge fungerer som ok pekepinner om du vil spille et par sanger og finne ut om dette er noe for deg.

6/10

Tracklist:

 1. Alexiel: An Epic Lovestory
 2. Queen Of The Seven Seas
 3. Belladonna
 4. Leviathan
 5. Oceanic Operetta
 6. Atlas
 7. Book Of Seals
 8. Amphitrite
 9. Okami, Mother Of The Sun
 10. The Ocean is Yemanja's 
 11. Cathedral Of Cascades 
 12. Canzone Del Mare (Canção Do Mar)