Merch Hmno 500x80 Punkter

Shotgun Rodeo "By Hook Or By Crook"

av yngve

Shotgun Rodeo 18Selskap: Mighty Music

Release. 24.08.18

Metal på steroider fra Trondheim.

Shotgun Rodeo@Facebook

Dette bandet har jeg vel, om jeg ikke husker feil, fulgt hele veien fra starten. Og de har sjeldent skuffet, men aldri vært så bra som de er her på sitt andre album, By Hook Or By Crook. Debuten, World Wide Genocide (anmeldelse ), som kom for et par år siden, vitnet om noe bra. De har klart å heve alt et par hakk. Og nå har de i tillegg skaffet seg kontrakt, og slipper dette albumet på danske Mighty Music. Vel fortjent og egentlig helt naturlig.

Metal på steroider, det er sjeldent det klaffer så bra å forklare et band som egentlig ikke er så lett å plassere. De ligger der Pantera var på Cowboys, i grenselandet mellom metal med et melodisk snitt og en aggressiv for for groovemetal. Men ingen av de to delene dominere, og gjør bandet en stor tjeneste ved å ligge og balansere.

Det som er kulest er å høre et band som ikke er typisk norsk, og at de innehar et nivå som lett kan slåss med flere av de store banda der ute. Både gitarlyden, som trøkker veldig kult, og rytmeseksjonen, som ligger veldig fint i miksen, er med på å sikre et proft produkt. Vokalen til Nino kler bandet knallbra! Det er en litt utypisk vokal for dette kanskje, en ren, melodisk og noe som framstår som en cocky og småfrekk thrashvokal. Ikke thrash som de røffe tyske banda, det er fortsatt en klar og ren vokal dette.

Det oser spilleglede, det er mange flotte detaljer i gitararbeidet, ikke bare soloer, men overtoner, småløp, som hele tiden holder krydderhylla velfylt. Og innspill som på Y.O.P.B., der de leker med en rap/hiphop-sak som ikke er så langt unna det Anthrax leverte tilbake i tid. Den er ikke favoritten her, men den er frisk og lekende.

Så er det låter som drar ned til kjellernivå, som The Bandwagon Syndrome. Der liker jeg meg godt, i kjelleren. Denne ble ett av høydepunktene mine. Sjekk bare de kule riffene underveis.

Og låten Tony Iommi, som fungerer veldig bra, på tross av at jeg trodde det bare var en tullelåt. Sjekk riffingen rett over minuttet, det der er jeg svak for :). 

Shotgun Rodeo har levert et sprellende, levende, veldig bra album! Og variasjonen er her, kvaliteten er her, kanskje er spilletiden på nesten en time et aber (hadde skiva blitt bedre om de hadde skrellet bort en låt eller to?), men alt i alt er dette et album som er veldig gøy å høre gjennom, og som viser et knallbra kvalitetsnivå.

Karakteren er sterk.

8/10

Tracklist:

 1. By Hook or By Crook
 2. Taking My Life Back
 3. Fort Knox
 4. Y.O.P.B.
 5. Blamin’ the Kremlin
 6. The Bandwagon Syndrome
 7. Shooting Slugs
 8. Human Hand Grenade
 9. Stereotypical
 10. Tony Iommy
 11. I Am the Silver Bullet
 12. Bastardize the World
 13. Twist of the Knife