Karmøygeddon 24

Sinsid "In Victory"

av yngve

Sinsid 22Selskap: Pitch Black Records

Release: 20.05.22

Ordentlig klassisk metal fra Sinsid.

Sinsid@www

Det er ikke spor av påvirkninger av noe slag inn i metallen, det er kjøttkaker og poteter, med en smak av tyttebær på siden. Ren og herlig metal. Ikke for alle, ikke for de som vil ha elementer av extremmetal, thrash, der scorer Sinsid dårlig. Heller ikke slik mange yngre band kopierer de klassiske kultbanda, der kommer Sinsid også til kort. Jeg vil kanskje sammenligne de med slik Saxon kjører på med sin ubesudlede metal, år etter år. Og man kan mene mye om retrogreier og band som spiller fletta av alle og leverer det de tror er metal, men Sinsid skreller bort alt slikt og banker ned en tung og jevn dreper. 

Sist trakk jeg ned den ett poeng fra debuten, litt fordi oppskriften var litt lik husker jeg. Det er den også denne gangen, men det er et par, tre låter som trekker opp, blant annet den ypperlige metalhymnen under her. Så åtteren er velfortjent. 

Litt baktung synes jeg sluttlåten var, Cult Of Doom lå litt nede i materien for meg. Bandet bruker en såpass enkel oppskrift, og på en relativt lik måte gjennom alle sporene, at det skal lite til før de mister balanse. Tempo og flyt er stort sett skodd over samme lest, da gjenstår den enkelte låt og om det er virkemidler eller partier som skiller seg ut. Som det feite riffet som åpner No Fear, og hvordan vokalen er på verset der, fete toner. Og den korte solosnutten mellom versene. 

Kurante greier for meg, som liker kjøttkaker og poteter bedre enn hipsterburgere og streetfood. 

8/10 (litt svak, men den holder vann).

Tracklist:

  1. The Northern March (Intro)
  2. Iron Heart
  3. Metalheads
  4. Secret of the Beast
  5. In Victory
  6. No Fear
  7. Wrath of Destruction
  8. Headless Grinder
  9. Cult of Doom (Into the Fire)