Karmøygeddon 23 B

Slaamaskin "M"

av yngve

Slaamaskin 18Selskap: A Production

Release: 03.09.18

Norsk tungrock fra Bergen, med norske tekster.

Slaamaskin@Facebook

Greia med Slaamaskin er at de har funnet et uttrykk, og kjører på med det over hele fjøla. Det fordrer altså at du liker oppskriften. Det er lite bevegelse mellom låtene, men jeg finner jo forskjeller etter noen runder. 

Låten som er under her, Vardoeger, er en av de bedre, og fungerer som mal for om du liker det eller ikke, tror jeg. Den er også blant det mer heavy materialet på M. Om du spiller gjennom den andre videoen jeg la ved, Raatebrann, vil du skjønne hva jeg sikter til rundt mangel på variasjon. Men fortsatt er det snakk om et bra band som gjør sin greie bra.

Produksjonen er bra, den er åpen, tung og lar bandet puste. Der har bandet og studioet, Conclave & Earshot, fikset noe kledelig. Og for å fange en ærlig snert ble alt foruten vokal og koringer spilt inn live, det liker vi :).

Den knappe halvtimen disse seks låtene klokker inn på gjør lytteprosessen lett, de vet å tenke dose. Hadde de kjørt ut en skive på typisk 45 minutter til opp mot timen, hadde nok min jobb som anmelder vært litt vanskeligere. Det er viktig å innse begrensinger, og ikke gi for mye av seg selv når man ligger i dette terrenget. 

Variasjonen på M kommer vel i form av Uevangelium, der de tynger litt ned og til og med leker seg litt med gitartoner som neeesten kan anses som en solo ;). Slaamaskin var også bittelitt tyngre enn standarden, og føyer seg inn i mine tre på topp liste sammen med Vardoeger og Raatebrann.

E39 fikk jeg ikke helt foten for, sel vom enkelte partier var tøffe.

Så samlet var det 50/50 på de låtene jeg likte godt og de som ble skylden for en litt repeterende ånd. Men dosen er altså ok, og det de gjør det gjør de bra. 

Tung, norsk rock med jernholdig kost.

6/10

Tracklist:

  1. Raatebrann
  2. Vardoeger
  3. Rekviem 
  4. Uevangelium
  5. Slaamaskin
  6. E39